Skrotlådor och Älgskav

 

Vi har en sån där låda, nä nu ljög jag, vi har flera, såna där lådor med skrot, eller som Åke skulle vilja säga, "bra att ha grejer", och nu håller jag på vara ganska less på alla dom där lådorna, så jag började i förrgår, med att ta fram den största brickan vi äger, den är 60cm x 40 cm, med andra ord STOR. Sedan tog jag lådan bredvid spisen och tömde den upp och ner på brickan. Och jag lovar, jag kunde inte begripa hur allt detta hade rymts i denna låda.
 
Den var så knökfull att man knappt fick igen den och i den fanns då, grytlappar, saxar, pennor i drivor, häftklammer, säkerhetsnålar, tavelkrokar, plåster, batterier, kammar, möbeltassar, smycken?, spik, ja listan kan göras lång. Det lustiga är att den har varit så full och det enda som jag egentligen använder därifrån är grytlapparna och saxarna, och trots att man inte haft riktig koll på innehållet i lådan, så har man alltid sagt då någon letat efter en specifik sak, kolla i lådan bredvid spisen!
 
Men nu, ser ni, finns det inte så mycket att kolla efter, i den lådan, nu är den kliniskt ren och innehåller enbart sånt som vi använder nästan dagligen och en liten burk med "bra att ha" krokar och skruvar. Den är så tom att jag var tvungen att öppna den flera gånger medan jag stod och väntade på att kaffet skulle koka upp, bara för att vänja mig vid tanken på tomma, rena lådor.
 
Så, nu ska jag ta mig an en annan låda, nämligen min egna som är under mikron. Och, tyvärr, den är lika full men med lite andra saker såsom papper, tidningsurklipp, säkerligen en drös med pennor där också, kort, vykort, återigen smycken (jag fattar inte varför jag ska ha såna problem med att lägga dom på ett och samma ställe), och en massa annat strunt som jag inte använder och nu ska det bort.
 
Bort ska vi också, imorgon. Och våra högt, flygande planer (skriver flygande trots att vi åker buss) är att vi ska ta oss härifrån, vid 9 tiden och vara framme i Järlåsa runt 17 tiden. Hm…jag ska dessutom ta med en älgstek som vi ska göra Älgskav  av, till middag, så jag sa åt Theresé, om, (och då hoppas jag verkligen att detta bara är en liten parantes och inget större) något inträffar eller vi helt plötsligt råkar ut för något tids fördröjande så lär väl jag få stå och skära upp älgsteken i 85km/timme, någonstans efter E4:an. Jag har faktiskt redan provat på att koka kaffe under samma förhållanden, det var ett litet konststycke, att stå där och parera svängarna, man måste ha en hel del ”nyp” kraft i tårna för att hålla sig kvar på samma ställe 😀
 
Önskar er alla en trevlig, kommande helg så får jag informera om vår helg, när vi är tillbaka på plats igen.
Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    MÄNNISKA:..inte slänga…du kommer att sakna det sedan.

    Ja i alla fall så tror man det. Vi har också flera sådana dära lådor. När jag tänker efter så har vi nog nästen en hel skåp, sedan hela vinden….på garaget..puh……och och…

    Nää..ska vi fika istället?

    Har anmält oss till Skogscruisingen….
    HA en GREAT helg och hälsa Chefen – var ett tag sedan jag träffade henne.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-09-10 07:12)
    Johodu, nu är det gjort och det känns sååå skönt. Men jag vet vad du menar, aha, säger man en dag, en sån har ju jag….inte kvar längre. Jaja, då får det bli så. Kaffe vore gott!

    Kul att ni ska skogscruisa, det ska vi också, om inget oförutsett inträffar. Bilar bukar inte vara något problem, om inte vi har en körbar bil brukar vi få låna en av Brälla, han har ju några att välja på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten