Lasarettsparkeringen suuuger….

Parkeringen på lasarettet är under all kritik och har så varit under en väldigt lååång tid.
 
Jennifer var tvungen att gå i gips under 6 veckor förr förra året och fick under inga omständigheter sätta ner foten i backen. Vi hade en tid där uppe för undersökning, det var snö och halka på vägarna så jag körde fram henne till centralhallen, parkerade henne på en stol därinne och sa åt henne att vänta där.
 
Tror ni att jag hittade en parkering i närheten? Nä, vilket skämt. Längst bort och längst upp, bredvid vårdskolan, fick jag ställa mig, så innan jag var tillbaka i centralhallen så hade det gått åtskilliga minuter. Det är en sådan gång man får vara glad över att man har en förståndig tjej som inte ledsnade och började leta efter mig, utan hon satt kvar där även fast hon suckade en hel del då jag äntligen kom tillbaka.
 
Igår var det dags igen, då hade jag en tid för provtagning, åkte hemifrån 35 minuter innan jag skulle var där. Sen fick jag snurra runt parkeringarna och hittade till slut en plats precis utanför universum. Då var tiden inne för min provtagning, så ni kan ju gissa att jag blev sen. 10 minuter extra tog det att ta sig därifrån och in genom hela lasarettet och fram dit jag skulle puh!!!
 
Jag ursäktade min försening och sa att jag inte kunnat parkera, hon skrattade till och sa att jag var inte först med att säga det, hon tyckte att det snart skulle få vara nog, klaga hos politikerna, tyckte hon, fast hon hade ändå ingen större tilltro till att det skulle kunna bli bättre än så här. Katastrof! Säger jag, och jag tror dessutom inte att jag är ensammen om att tycka så. Så nu klagar jag…hoppas att någon politiker läser detta också så det går fram.

Tack för ordet!

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Bergis

  Har du prövat åka till sjukhuset med lokalbussarna som finns här i stan? Ett utmärkt alternativ om man vill slippa leta parkeringar. Varför skulle politikerna bygga nya och större parkeringshus om det är miljön vi tänker på och att fler borde resa kollektivt?

 2. Lisbet Olofsson

  Man får ta till rejält med tid för att hinna parkera. Har erfarot detta också flera gånger. Ibland tar det bar aen liten stund men andra dagar är det ren lögn att hitta en parkering.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Bergis (2009-10-02 07:48)
  Jodu Bergis, det har jag. I det här fallet skulle jag ta mig till lasarettet till klockan 9:45, vara på Hedlundaskolan och barnläkare, klockan 11:00 och ute på mitt jobb på Norra Obbolavägen så snabbt som möjligt efter detta. Försök med det konststycket och lokalbussarna. Lycka Till! Och skulle det inte kunna vara ett bra förslag att införa antingen gratis lokalbuss eller halva priset till dom som jobbar där, eller varför inte bättre priser överhuvudtaget plus, mera turer? Ha en bra dag!

 4. Helena Nilsson Springare

  Ja, med tanke på vilket stort sjukhus vi har och hur mycket specialistsjukvård vi har så är det faktiskt lite skandal att det funkar så dåligt med parkeringsmöjligheterna.. Tur man bor hyfsat nära så att man oftast kan cykla, men bryter man nåt så ere ju kört med det oxå..

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Jag har funderat en del under dagen och undrar om man inte skulle kunna börja med att dela upp rutorna så besökarna hade sina platser och dom som kommer dit som patienter, har sina. Jag menar, patienter har ju en tid att passa och för att förseningar drabbar ju inte bara den enskilde heller, utan kan komma att försöra en hel dags tidtabell för läkare och på andra instanser, bara för att en människa kommer försent.

  Har man fått en kallelse så kan det på den, finnas en ruta som man klipper ut och sätter framme i fönsterrutan med p-biljetten, på det viset var det ju lätt att visa av vilken anledning man står där.

  Sen kan dom även trycka upp en karta över vart man ska (på baksidan av kallelsen) så kommer man ännu mer förberedd till sin utsatta tid. Bara en tanke!

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2009-10-03 09:22)
  Haha, har inte sett artikeln själv…än, men det känns nästan tvunget att gå ut och köpa en tidning, huvva. Jo jag blev uppringd av vk igår, på väg till jobbet och blev tillfrågad om en kortare intervju och sedemera ett kort, taget på platsen. Och ska man nu kanske visa att man står för vad man anser, så är det väl bara att ställa upp.
  Ha en fin lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.