Mamma du suger på att koka….

 

I förrgår då vi satt och åt middag så blev det prat om vad jag hade bloggat om den dagen, hål i öronen, och Åke frågade Jennifer om det var en skiftnyckel hon ville ha till örhänge då det är dags att byta. Jag vill ha en spik, svarade hon. Aha sa jag, varför inte bara en vanlig säkerhetsnål då, det är ju bara att sticka igenom den.
 
Mm, sa hon, dom är ju sååå rena. Jamen man kan ju koka dom, svarade jag. Du mamma, sa Jennifer, du suger på att koka saker. När hon sagt det så tog det en bråkdelssekund innan jag fattade vad hon syftade på.
 
Det var nämligen så att det för 2 år sedan gick en lättare epidemi av hårlöss på skolan, ja jag vet, det brukar alltid vara löss på skolan så den där gången var egentligen inte en speciell gång. Vi har aldrig haft hårlöss utan vi har lyckats klara oss ifrån eländet tills Jennifer började klaga på att det kliade i skallen. Jag letade och jag kammade men inte såg jag någonting, inte förrän dom var så stora att en myra hade fått stora skälvan av att möta en på vägen. Panik!!! Vad gör man?
 
Jag satt mig vid datorn och började leta på nätet. Jo det finns ju medel att köpa på apoteket, problemet är att det är ett starkt medel och Jennifer har lite känslig hud så jag ville inte utsätta henne för det… med en gång. Jag hittade då en elektrisk hårluskam. Den gick på batterier och gav tydligen lössen, en stöt så dom dog om man kammade håret med denna kam. Lyckades hitta en återförsäljare nere på stan så det var bara att bege sig dit.
 
Dyr var den, som sjutton, tror att den låg någonstans runt 350:-, men man kunde ju använda den flertalet gånger. Investerade i kammen och åkte hem, nyfiken på hur den skulle fungera. Drog kammen åtskilliga gånger genom hennes långa hår och det sprakade och levde om då lössen fick sig en omgång, detta skulle då göras flera gånger under dagen och efter varje gång skulle man koka själva kamdelen. Vilket jag då gjorde.
 
La ner grejen i en kastrull fylld med vatten, satte på plattan och glömde totalt bort vad jag hade på spisen. jag donade på med annat och när jag sedan kom in i köket hade allt vatten kokat bort, och även plasten som var runt kammen, totalförstörd, med andra ord. Därav uttalet: Mamma du suger på att koka saker!
 
Det var bara att gå ner på apoteket  och införskaffa lusmedlet, smörja in skallen och sedan var dom borta, och *tvi tvi*, må dom aldrig återkomma.
 
Önskar er en bra fredag, själv ska vi ha BF ikväll, då Jennifer är på disco, det ni.
Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2009-10-09 08:12)
    Smaken dög allt men tyvärr kokade dom för lite länge, om jag fick välja ska dom vara lite hård och seg som sjutton, men å andra sidan, dom här blev nog skonsammare mot barnenes tänder, gaddarna lär inte fastna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.