En tanke

Vi såg på tv:n igår och jag tror att det var på nyheterna som dom visade ett gäng i Göteborg, som åkte runt till affärerna och fick ta mat som dom inte kunde sälja men som fortfarande var tjänlig. Varorna skänktes sedan vidare till olika, behövande instanser som till exempel dom hemlösa, för att dom skulle få sig ett mål mat.

Problemet är att givaren är tvungen att betala för att skänka bort sina varor eftersom mottagarna inte har några pengar, och transporterna kostar en del. Då undrar jag, varför man inte skulle kunna tillaga maten så att dom hemlösa först fick sitt och sedan kunde vem som helst som ville, gå dit och få köpa sig en billigare lunch. Det finns säkert många som skulle uppskatta det. Kanske andra som inte har det så gott ställt men som gärna vill komma sig ut och träffa andra.

Bara en tanke så här på måndagsmorgonen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Bra tanke.

    Det finns en rörelse som rotar i soptunnor på restauranger och lever bara på den. Och det är vanliga människor som har pengar. Har sett de där lite då och då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.