Kossor på vägen

 

I förrgår då jag följde med Jennifer till skolan så var vi ute i sista minuten, skolklockan ringde då vi hade 3-400 meter kvar och hon skulle bli lite sen.
 
Då skulle hon komma på en ursäkt till hennes försening. Mm sa jag, du kan säga att det låg en ko i vägen och när vi försökte ta oss förbi så flyttade hon sig också, JAAA sa hon, det ska jag säga sen säger jag att vi kom på en jättebra taktik, jag sprang åt ena hållet och mamma åt det andra, ja sa jag, och sen säger du att det var en himla tur att det var du som kom förbi för min mamma är fortfarande kvar därborta vid kossan.
 
Hon kom bara en halv minut försenat och behövde inte ursäkta sig, typiskt, vi som kommit på den ultimata ursäkten. Vet inte om fröken hade godtagit detta men det är säkert bra för fantasin.
 
Jag var på tupperware party igår, alltså där dom säljer plastburkar och dylikt. Jag blev tvärsnål och köpte ingenting. En äggskärare skulle gå lös på 189:- och när man nu har klarat sig utan en sån, i flera år så tror jag att jag kan fortsätta vara utan.
 
Synd också att dom flesta sakerna är så jädrans dyra, och allt tar en massa plats i skåpen. Hon demonstrerade en riskokare, en plastbytta som man kunde koka ris i mikron med. Men det skulle bara gå med ris. Jaha? Jag lutade mig åt sidan och sa till min mamma som även hon var med, att jag kokar minsann både ris, makaroner och potatis i mikron, i en vanlig plastbytta och det går minsann hur bra som helst. Visst är deras saker säkert mycket mer tåliga och hållbara, men ofta klarar man sig med det man redan har hemma. Sen är det lite lustigt, hur mycket plastbyttor man än har hemma så saknar man alltid den där byttan med det exakta måttet som resterna skulle rymmas i, man vill inte använda en 2 liters glassbytta till 5dl köttfärssås, och 5dl köttfärssås ryms inte i en 3dl bytta. Sånt är livet…med Anita Lindblom.
 
Ikväll är det åter dags för min viktkontroll och nu är vi halvvägs och ska då mätas åt alla håll och kanter, det ska bli mycket intressant och se vad som hänt på 5 veckor. Återkommer med resultaten imorgon. Ha det gott!
Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.