Höns special!

Nu, tjejen från kursen (som jag inte vet namnet på) kommer bloggen om höns special. Jag satt nämligen och skrev upp stödord medan vi satt och pratade i torsdags och hon rynkade ihop ögonbrynen och förstod inte vad jag skrev om, första ordet var grötmuffins, och det skulle stå för muffinsen dom bjöd på i torsdags, andra ordet var gäddhäng och det skrev jag ju också om, igår, och sista ordet var, höns special. Fråga mig inte hur det dök upp i skallen men det gjorde det och här kommer den.

Min farmor och farfar hade hönseri i Malå/Lainejaur då jag var liten…ung…eller yngre än nu. I alla fall så skulle äggen tas om hand, lysas, stämplas och paketeras efter bästa förmåga, för att sedan säljas på mataffärerna inne i Malå.

Vi fick ibland hjälpa till med paketeringen och just denna gång hade brorsan och en äldre kusin till oss, fått äran att göra detta. Naturligtvis utan, farmors översyn, hon trodde väl inte att något kunde gå galet men…

Dom ändrade den livsnödvändiga "godkännes stämpeln" och skrev dit, Siverts och Torgnys special istället. Ni kan gissa att det blev liv i luckan då det upptäcktes, man fick nämligen inte sälja ägg som inte hade den korrekta stämpeln på sig och det är klart, nog skulle man ha funderat vad det skulle ha kunnat vara för special med äggen, om dom innehöll någon hemlig ingrediens eller så.

Ha en fin lördag!

 

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Moa

    Hoho ett inlägg tillägnat mig! Nej det kanske var lite att ta i men jag blev omnämnd iallafall. Sen heter jag ju faktiskt Moa. Moa Gahlin till och med.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Moa (2009-11-26 22:39)
    Hej Moa! Ska försöka komma ihåg ditt namn nu, vi har ju som aldrig kört en riktig presentation och jag är ganska hopplös, både på namn men ännu mer på utseenden, men nu tror jag faktiskt att jag skulle känna igen både dig och din kompis även om jag mötte er någon annanstans än på kursen (keep my fingers crossed) Ha det gott, vi syns på torsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.