Hårfön i avloppet?

Ventilationen är inte kollad än, men…nu vet vi hur vi ska göra för att det inte ska storma i lägenheten, öppna hela vädringsluckan i sovrummet. Då funkar det som det ska, även fast det faktiskt sitter en liten ventil i själva luckan. Det innebär också att vi kommer att frysa ihjäl den dagen det är minus 20 grader ute och jag står och steker något.

 
Dessutom, och läs nu detta noga och försök komma med en förklaring på det. Vi hade ett smärre stopp i handfatet i badrummet som Åke skulle åtgärda igår kväll. Han skruvade lös röret under handfatet och där vill jag lova att det var som att sätta på hårfönen på järnet. Det blåste rätt ut genom röret. Varför och vem har stoppat en femkrona i det röret så det fick luft? *suck* Fast det visslade mindre i stora ventilen uppe i taket, då jag gick och öppnade vädringsluckan, men det blåste inte mindre i avloppet för det. Ett fall för televerket?
 
Idag tror jag att jag ska ta en sväng på stan, det finns något litet jag har tänkt inhandla så tror jag att julklapparna får vara avklarade sen. Men innan dess ska vi ut och gå, sen är det matleverans igen och idag erbjuder köket råstekt potatis med fläskotlett och brunsås, till efterrätt ska hon få några sirapsbröd som jag bakade igår eftersom jag ska vara värdinna för ett Avera party ikväll. Då vill dom inbjudna få lite kaffe med tilltugg efter visningen av produkterna. Birgitta har också bakat, för meningen var att även hon skulle vara värdinna men arbetet kom i vägen, den här gången.
 
Sen kokade jag knäck igår också, men jag tror inte att jag tar med dom, dom blev så hård och då finns det ju en viss risk att någon tuggar sönder sina tänder och det vill inte jag vara orsaken till, så dom får bli kvar här hemma. Däremot köpte jag en påse med pepparnötter i förrgår. Det hade jag aldrig hört talas om förut och nyfiken som man är så köpte jag dom i alla fall. Dom ser ut som mandelbiskvier men smakar precis som pepparkakor så dom kan jag ta med ikväll, lite annorlunda mot för vanliga pepparkakor. Ni får ha en bra dag, jag ska försöka med det, jag också.
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Eva-Marie

  Hej tjejen!
  Eller ska jag säga mormor?Såg att du ska bli mormor.Tänk vad dina barn har blivit stora.Vad roligt att få bli mormor.Det ser jag fram emot.Vi kan väl försöka höras någon gång.Vore så roligt att få träffa dej.
  Ha det bra!
  Eva-Marie

 2. Jan A

  Vi har likadant ”utblås” när man tar bort vattenlåset, jag vet faktiskt inte varför det blir så. Någonting med över- eller undertryck.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Eva-Marie (2009-12-08 12:56)
  Ja nog får du kalla mig mormor, fast jag har ju inte blivit det än. Era barn håller väl också på att ha vuxit till sig, man har noll koll, numer, känns det som.

  Klart vi kan träffas om det passar någon gång, jag finns i telefonkatalogen…eller i alla fall på eniro.se
  Ha det gott du med!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2009-12-08 13:45)
  Nu har dom varit hit och jag sa detta om avloppet till killen, han sa som du, att det skulle vara så, konstigt bara att vi aldrig känt det förut, men men, man lär sig nåt nytt hela tiden.

  Fläkten har vi tydligen inget fel på, men vi ska prova att byta ut filtret som sitter i den lilla ventilen, sen sa han att den stora saken på taket gick ojämnt och det ska justeras.

  Hupp, kände ni dånet ute, vad kan det ha varit, nånting föll ner i köket tack vare det, kanske att dom spränger vid botnia bygget igen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.