En gammal trasa

Kan ni gissa vad detta är?

En snuttefilt, och inte vems snutte som helst utan Jennifers. Den var en gång i tiden en hel, ljusgul, mjuk filt på ungefär en kvadrat meter och idag ser den ut så här.
 
Ja, den såg ut så här redan då hon var tre år, snacka om att nöta ut sina saker. En gång då jag hämtade upp henne på dagis så kunde vi inte hitta filten. Vi gick runt och sökte överallt, till slut gick jag in på andra avdelningen och frågade om dom möjligtvis sett Jennifers snutte. Njae, sa hon jag frågade, hur såg den ut? Jag förklarade att det numer bara vara en trasa, lite lätt grönaktig. Då gick det upp ett ljus och hon visste vart den var…i soporna. Dom hade trott att det var skräp. Inte så konstigt egentligen.
 
Påhittet om snuttefilt, var min mammas, hon tyckte att det var så gulligt med barn som sprang omkring med en filt, och ja, nog kan det vara gulligt men egentligen ett otyg också. En sak till man ska hålla reda på, sen, när den är utnött, så kan man inte heller byta ut den, vi försökte men det var ingen idé. Hon skulle ha ”sin” snutte.
 
Jag vet inte heller hur många gånger i ordningen som jag suttit och försökt tråckla ihop den, när den skulle tvättas fick det bli handtvätt, då tyget blev så skört att man kan se igenom det på vissa ställen. Jag sa igår då hon plockade fram den och hon frågade om man kunde tvätta upp den. Ja stoppa in den i maskinen så kommer den förmodligen att försvinna i tomma intet, precis som vissa sockar gör då man tvättar dom. Tjopp, så var den borta!
 
Apropå tjopp. Ett ord jag använt mycket, speciellt då saker skulle hända. Till exempel då det var dags att borsta tänderna, tjopp tjopp gå och gör det, tjopp tjopp i säng osv. Åke satt i soffan och halvsov, jag tror att Jennifer var runt 3-4 år, hon gick fram till honom, slog honom på benet och sa –Tjop tjopp gå i säng! Det funkade inte riktigt men tanken var god.
 
Idag blir dt en lugn dag, tror jag. Promenad, matbud, kanske ta fram dammsugaren, får se vad dagen har att erbjuda. Önskar er alla en bra sådan!
Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.