Inte bra

Tyckte att jag inte var helt hundra igår, lite små ont i benen och på kvälls sidan blev det kallt som sjutton här hemma. Satte på mig ett till par byxor, en extra tröja och virade in mig i en filt och sa att det är väl märkvärdigt att det ska vara så kallt i lägenheten,

Åke höll inte med om detta utan tyckte att det var ganska varmt. Provade febern och ja, det var det som var problemet.

Jag tror att det var över fyra år sedan jag var hemma och sjuk, annars brukar jag passa på att göra bort sjukdomar när jag är ledig. Har man tur nu så är man då i alla fall frisk och kry till julen. Litegrann som Jennifer, hon har inte många sjukdagar men jädrar då det drar ihop sig till sport/påsklov, då ligger hon.

När vi var på Maxi, i förrgår, så hämtade jag ut fotona som jag lämnat in för framkallning, kort till kort, och höll på tippa omkull då han sa vad det kostade. 25:-/kort x 17 stycken, då hamnade vi på 425:-. Hur kunde jag vara så knäpp att jag inte frågade innan, jag kunde inte i min vildaste fantasi, tro att det skulle vara så dyrt. En femma styck kanske. Ja det var bara att betala och se glad ut, fast jag svor till då han sa priset. Men jag tror att Tex son blir glad över korten som jag har tänkt skicka till honom. Kort på hans pappa i yngre dagar.

Sen får man väl vara glad att man numer har digitalkameran, då kostar det ju ingenting så länge man inte framkallar dom, och vill man göra det så är det betydligt billigare. Tänk förut, då man hade en "vanlig" kamera, när man väl tog fram den och skulle knäppa kort så tog man flera stycken på samma gång, sen lade man bort kameran och plockade fram den efter flera månader och gjorde om samma  sak. Korten blev ofta stela och tillgjorda, man ville inte "offra" kort på någonting som man inte visste hur det skulle bli. Nu kan man ta hur många man vill och sedan sitta och sovra bort sånt som inte blev nånting. Det är väl den största fördelen med digitalkameran.

Nä, nu ska jag ta en ipren, väcka Jennifer och fixa frukost. Ni får ha det bra, själv tar jag det lugnt idag.

Etiketter: , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Du måste ju ha blivit lurad… Fast bäst är ju att gå till en riktig fotobutik. De kan ha en startkostnad på typ 25:-, men de är betydligt billigare per bild än så där… What the heck, det hade ju till och med lbivit billigare om du scannat och skrivit ut det själv..

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2009-12-17 10:31)
  Jo tack du, det har jag ju förstått. Dom skyllde på att det skulle ha blivit mycket billigare om man framkallat ett och samma kort. Ja, vad hade det hjälpt mig, tro inte att Joni vill ha 17 bilder med samma motiv, och kostnaden skulle alltså bero på att dom var tvugna att scanna biderna 17 gånger. Snacka om att det är ett fruktansvärt drygt jobb som kräver ett högt pris *ironi*

  By the way, Anna och Tytti ville att vi skulle hälsa till dig.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2009-12-17 09:02)
  Jag känner mig redan bättre, måste bara ha varit en släng av en vanlig ontiledernafeberontiskallen sak. Sen vaccinerade jag mig för en månad sen, mot flunsan, men som jag har förstått det nu så är man egentligen bara skyddad till 99%. Men men…detta hade nog inget med svinen att göra.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena (2009-12-17 13:25)
  Ja det där hade jag räknat ut riktigt bra 😀
  Nä jag känner mig redan bättre, imorgon blir det nog promenad igen och sedan har jag tänkt ta med mig Jennifer till Hagaskolan för att hon ska få ta vaccinet. Förutsatt att jag inte blir sämre igen, förstås. Man ska ju aldrig ta ut något i förskott.

 5. Ingemar Wahlström

  Tack för kommentaren på min blogg! Hehe – kulturkrock kanske man kan kalla det? Men hon ville ju bara vara snäll!Hade en jobbarkompis som när föräldrarna var borta laddade lådan med inlagd sill och spagetti…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.