Dagens fråga

Varför finns det, på vissa ställen eller platser, ingen täckning på mobilen, men nödsamtal kan man alltid ringa?

Vad har ambulans, polis och annan räddningskår för master som fixar samtal vart eller hur otillgängligt till, du än är, och varför kan inte vi få tillgång till dessa?

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Jan A

  det har varit en masa myter om nödsamtal, som att man ALLTID kan ringa, att mobiltelefonen har ett inbyggt batteri som tillåter nödsamtal med mera

  att det står endast nödsamtal är för att sändningen hos din operatör inte är bra nog, du kan koppla upp dig på en annan operatörs nät men då endast för nödsamtal till nummer som den europeiska standarden 112 och den nordamerikanska 911 även brittiska 999 fungerar

  vid noll sändning kan man inte ringa några samtal, oavsett om de är till drottning Elisabeth eller SOS Alarm

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2010-02-08 13:49)
  Jamen då kan man alltså ringa nödsamtal i alla fall, även om det går till 112, 911 eller 999, bara man kopplar upp sig till en annan operatör? Förutom då det är noll mottagning, men med just noll i mottagning så står det inte heller att man kan ringa nödsamtal. Correct me if I´m wrong.

  Typiskt, by the way, jag som ville ta ett litet snack med drottning Elisabeth 🙂

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2010-02-08 14:34)
  Mm, men då kvarstår frågan om varför eller vad dom har för specialare eftersom man många gånger kan ringa just nödsamtal men inget mer, eller är det jag som är trögfattad? Hahaha…skulle inte heller förvåna mig, men då kan jag alltid skylla på att det är måndag.

 4. Theresé Hällsten

  Det var någon smart, dock sävlig, norrlänning som en gång sa något i stil med: ”He gå int förklar för nån som int begrip” (Poppade upp bara så där…)

  Man kan ringa med andra nät, så som man kanske måste göra om man till exempel är utomlands. Problemet är bara att om man skulle ändra från sitt nät, till ett annat, i mobilinställningarna så kn trafiken kosta mycket mer än om man använder sin standardinställning. Därav har operatörerna lagt in ”Endast nödsamtal”. Är det riktigt illa står det ingenting i rutan när man vill ringa, och då finns det verkligen ingen mottagning.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-02-09 08:45)
  Jaha, men då finns det i alla fall ett nät som funkar, men som vi inte har tillgång till bara för att det skulle bli för dyrt….tyckte stämman.

  Och ja, jag vet att man inte kan ringa överhuvudtaget då det inte finns någon täckning alls. Och det är väl oftast då, man skulle ha behövt kontaktat någon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.