Ett flöte i döda havet

Kerstin och Janne undrade om vi sett på programmet, på spåret, i fredags, om den här testen dom gjorde med saltvatten. Jo det gjorde vi, svarade jag och Kerstin tyckte att det är ganska otroligt att något kan flyta så där, jag som nästan inte ens kan flyta i döda havet sa hon.

Ha, men jag kan flyta minsann, på rygg, mage, med benen uppe på en flytbrygga, i badkaret, fattar ni vad irriterande det är då man måste trycka ner sig själv för att komma under vattennivån. På Åkes jobb har eller åtminstone så hade dom ett bubbelpool som man fick hyra in sig på, det gjorde vi en gång, sk-t roligt, jag var tvungen att sitta och hålla fast mig hela tiden för att överhuvudtaget få vara nere i vattnet.
 
Jag har läst i en tidning, för väldigt längesedan om en person som satt i en bassäng, utan flythjälp och läste en tidning, då stod det att hon var unik, och dom hade aldrig sett något liknande, bullshit säger jag, då är jag minst lika unik. Sedan stod det att det hade med porerna att göra, att huden var tätare på henne och därför flöt hon. Ja, då är den förmodligen det på jag också, alltså tätare.
 
Jag skulle en gång hjälpa grannen i stugan att sätta ut hans flytbrygga, jag var nämligen den enda på området som badade så pass tidigt på sommaren. Jag tog repet och simmade ner till stenen, satte fast det i öglan och dum som jag var, så släppte jag sedan taget, med den följden att jag flöt upp och fastnade med ryggen mot bryggans botten. Nice!
 
Nu var jag ganska van vid vatten, levde nog mer nere i sjön än på land och drabbades inte av panik, utan fick lov att kränga runt på något sätt, sedan ta tag i ribborna och dra mig själv framåt till bryggans slut och sedan äntligen komma upp över ytan igen. Jag vet att jag sedan tänkte just dom där tankarna, tänk om jag hade fastnat på en spik, eller om jag inte hade orkat ta mig runt eller om jag inte hade tagit in tillräckligt med luft i lungorna innan jag dök ner, ja då hade det blivit mindre roligt. Sedan tog jag aldrig mer på mig detta uppdrag utan det får mindre flytkunniga människor ställa upp och hjälpa grannarna med.
 
Undrar just hur det skulle se ut om jag badade i döda havet, jag kanske rent utav skulle kunna gå, på det vattnet 🙂
 
Måndag idag, hm…det betyder att det snart är fredag igen, och man borde alltså ha en liten plan på hur veckan ska se ut så man hinner göra dom väsentliga sakerna, jag ska då på arbetsförmedlingen imorgon, det vet jag, så jag får väl tänka igenom om det finns något mer viktigt som ska göras, kanske till och med göra en liten notering om det också, jag har en tendens att glömma bort saker. Nu ska Niccolina upp i alla fall och det kom jag minsann ihåg. Ha det gott!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Theresé Hällsten

    Jag är också som en kork ju… Lärde sig väl att flyta när man var 7-8år, men har inte alltid sett ut som en kork vad jag kommer ihåg. Men det var jättebra när man på fotbollsträningen, på simhallen, skulle trampa vatten, och de andra fick jobba som f*n! =)
    Skönt att du lärt dig vilken dag det är förresten! Jobbigt om du trott att det var söndag, och försöka förklara det för Jennifers lärare..! (Ingen ko att skylla på då)

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2010-02-08 07:36)
    Fast jag höll på sätta kaffet i vrångstrupen då jag läste veckobrevet nu på morgonen. Det stod att det är studiedag måndagen den 15 och jag trodde tvärt att det var idag. Såg framför mig hur sur Niccolina skulle bli då jag skulle förklara att hon kunde gå och lägga sig igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten