Ho

Niccolina var sugen på en kopp te igår kväll. Sätt på en kastrull med vatten då, sa jag. Hon gick ut i köket, kom tillbaka och sa: jag ho på en kastrull. Bra svarade jag, att du hedde på den. Sedan frågade jag om hon noterade vad hon hade sagt, ordet ho och jag sa hedde, och sen undrade jag om hon trodde att fröken skulle ha accepterta det ordet.

Ja svarade hon, en av dom gör då det, huvudsaken är att hon förstår vad vi menar. På engelskan hade en tjej i klassen skrivit att ordet put betydde he, och för det fick hon rätt. Ja där ser man.

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Språket är ibland underbart. Fast lite oroväckande om man får använda det språket utanför talspråket i skolan.

  Men du, läser här nedan. Jag har så svårt att hitta rätt med alla dessa tavlor, parkeringar och enkelriktat..puh..

 2. Helena Nilsson Springare

  HE är ju ett superbra och användbart ord. Jag minns när jag bodde i Göteborg och folk trodde att jag var knäpp och hade hittat på ordet ”he” alldeles själv.. men se det kunde jag ju inte ta credit för *skrattar*

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-18 09:54)
  Jag tänkte samma sak, att det är lite konstigt att hon faktiskt fick rätt, kunde hon ha fått men med en liten tillrättavisning kanske, om att man egentligen inte skriver så. Ja jag vet inte, jag. Med parkeringen, hm…menar du datumparkering och sånt? Jag tycker att det är en djungel, varför ska det vara så svårt att skriva när, var och hur, istället för en massa tecken, prickar och streck. Jag bara undrar.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-18 10:56)
  He och ho är som du säger ett ord som kan betyda en hel del, både sättta, lägga, hänga, eller som ho, lagt, hängde eller satte. Finns garanterat fler användningsområden där orden passar in. Fast man får ju ta att det är många som inte fattar vad man snackar om när man kommer lite längre söderut, men dom har säkerligen en massa konstiga ord och uttal för sig, dom med. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.