Spritproblem

Nu du, Theresé, så är vi nästan uppe i era -30 grader, -26, är det just nu och jag undrar om Cheven kommer att starta när jag ska iväg på jobbet, hm…och Niccolinas skola ska ha semmelloppet idag, då dom åker skidor och käkar semlor, jag tror nu inte att det kommer att bli av, dom har nog en smärtgräns på -15 eller något sådant.

Igår var det bastu med grannarna, tidigare hade jag alltid med mig kaffetermosen och en frukt, igår tog jag i, och haffade en starköl med en clementin då jag gick iväg. Öl är väl ingen jätte favorit men jag offrade mig och iddes inte komma på något annat.
 
Jag hade tänkt ta ölen i handen och bara vandra över dit men ändrade mig i sista stund, det ser ju inte så där jätte seriöst ut om man kånkar runt på en öl en måndagskväll, på väg ner i källaren. Näpp, den åkte ner i en påse, och då sa Åke att han hade berättat för någon om min systemkasse och en termos med kaffe.
 
Jag tog datakörkortet för några år sedan och vi höll till nere vid buss stationen. Jag promenerade dit varje dag och hade med mig mitt eget kaffe. Den absolut bästa och mest anpassade kassen som man kunde bära en termos i var ju dom gamla systemkassarna i plast, perfekt storlek.
 
Jag tror att jag gick där i cirka 6-7 veckor och hade samma eller åtminstone en likadan kasse med mig fram till den dagen då brorsan körde förbi på Vännäsvägen då jag var på väg hem. Han ringde senare och frågade om jag hade sett honom, njae sa jag och var inte riktigt säker på när var eller hur. Ja sa han du hade varit nere på systembolaget och gick över Vännäsvägen.
 
Hu, när han sa det så gick det plötsligt upp för mig att om han trodde att jag varit på bolaget vad skulle då alla grannar, som kanske sett mig i 5 veckors tid, kånkades runt på denna kasch, tro att jag hade för problem. Jag skulle nog själv ha trott att den människan som varje dag kommer gåendes från stan med en bolagspåse, säkerligen hade lite problem med spriten. Dom kunde ju inte heller veta att kaschens innehåll var helt harmlöst och alkoholfritt. Nästa dag hade jag en annan, mindre bra påse och numer finns dom ju inte att köpa, eller ja, åtminstone inte på bolaget på Strömpilsplatsen.
 
Ni får ha en fin tisdag och ja, jag är avundsjuk på er som har en öppen spis, för hade vi det skulle jag elda utav bara sjutton, i den.  
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Känns skönt att du lärt dig av dina misstag…

  Vad gäller temperaturen så var det ”bara” -12grader idag, och 19grader på kontoret… De pratar om plusgrader i helgen, och nu snöar det igen… Anders skottade av 60-80cm snö på taket, på huset, igår kväll, men hann bara med en fjärdedel av hela taket, på 1½ timme… Katten ligger mest och är odräglig inomhus, och han som gillade snö förut…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-02-23 08:28)
  Vore ju stort misstag om man aldrig lärde sig något, fast vissa lär sig långsammare än andra. Å andra sidan kan man ju också fundera på om man alltid ska tänka på vad andra ska tycka och tänka, det är ju egentligen deras egna problem, i detta fallet visste ju jag vad jag hade i påsen, och det borde ju vara det som är väsentligt, inte vad andra tror.

  Diesel längtar med andra ord till sommaren, precis som Niccolina, men dom är nog inte ensamma om det. Ge han några sugrör att busa med.

 3. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* Du får investera i en fin tygpåse vettja 😀 Då tycker alla grannar istället att du är en otroligt miljömedveten kvinna. Jag vet förresten ett par bekanta till mig som gillade att dricka vin på sin veranda flera gånger i veckan under sina semestrar. Men de upplevde att närmaste grannen kollade in dem och tänkte: ”Shit, är de alkisar eller?” Så de hällde upp vinet i en termos istället och drack i kopp… fast personligen skulle jag INTE bry mig ett dugg haha…

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-23 08:43)
  Hahaha, det blev ju nästan vice versa det, dricka vin ur termos, ja jag säger då bara det. Men det är nog tyvärr så, man vill inte att andra ska tycka eller tro saker om en, även om saker och ting inte alltid är vad det ser ut att vara.

 5. Linnéa Olsén

  Ha, ha!!!
  Å jag som knappt törs panta byrkar och flaskor för att jag tycker det är skämmigt! Det var inte länge sedan Pär fick göra allt sånt. Nu kan jag faktiskt göra det, men bara sent på kvällen!!*fnissar*

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Linnéa Olsén (2010-02-23 11:59)
  Jodu, jag skämmdes nog en del också, men egentligen skulle man ju inte göra det. Och att panta flaskor/burkar, behöver ju inte innebära att just du har druckit ur alla, du är istället miljömedveten. Mm…

 7. Linnéa Olsén

  I somras när vi hade haft vår 10-års fest så hade vi säckvis med pant!!! Vi hade ju säkert 50 gäster o alla tog med sig eget!!
  Men lämnade panten. DET var pinsamt att panta måste jag erkänna, speciellt som vi drog oss för det ganska länge…

 8. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Linnéa Olsén (2010-02-23 12:50)
  Hahaha, du får fixa en undercover utklädsel och smyga runt i buskarna, nästa gång. Sist jag pantade var det fel på mätaren, för varje flaska jag kastade in så ökade pengarna med 10 000:-, jag var så lycklig och trodde att jag skulle gå ut därifrån som miljonär…men det sprack, det var bara räknaren som var galen inte kvittot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.