M börjar det på i alla fall

Mohammed är det vanligaste namnet i världen, men jag ska villigt erkänna att jag känner inte en enda människa som heter det.

I den kristna världen är Maria världens vanligaste kvinnonamn. Och se, jag känner mig själv och jag heter Maria, men jag kände bara en enda tjej under skoltid som hette samma sak och bara en efter skolan som dessutom råkade vara gift med min morbror. Sååå, jag vet inte om jag tycker att det är så vanligt. Inte i min bekantskapskrets i alla fall. Just Maria kan ju vara mer vanligt som ett andranamn.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Och jag heter ju Maria i andranamn 😀 Plus att jag har en lillasyster som heter Maria. Nu när vi spånar en hel del på olika namn så har jag kollat varje gång jag hittat ett namn som jag gillar på http://www.scb.se
    Statistiska centralbyrån! De har en funktion som heter ”namnsök!” där kan du kika hur många som heter vad och hur många som har namnet som tilltalsnamn. Jättekul faktiskt! *tipsar* 🙂

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-24 17:44)
    Ni har vad ni gör ni, att komma på vad ens barn ska heta är inte tvärgjort. Och sen ska man helst vara överens också, om namnet. Nä, Maria var nog mer vanligt förut, jag har aldrig hört en idag som döper sitt barn till det om det inte är i andranamn förstås. Men man ska aldrig upphöras att förvånas. Ha en bra kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.