Luffarmacka/Citymacka

Lisbet Olofsson tog en liten nostalgitripp igår, och gjorde en sväng förbi Citybaren, det kan ni läsa om här:

blogg.vk.se/halsozam/

Jag frågade Åke om det här med Citymackan och luffarmackan. Han sa att Citymackan låg nog på topp och kostade runt 2.50-2.75:- och bestod av två brödskivor med skinka, ost, tomat, medan luffarmackan gick lös på ca 1: – och innehållet på den var en brödskiva med bostongurka, ketchup och senap. Hm, undrar vad dom skulle säga inne på Frasses om man ville ha ett hamburgerbröd utan någonting i förutom tillbehören?

 
Åke låg och läste en Knasen igår och började skratta, han blev påmind om min blogg som handlade om telefoner, idag och förr, denna bild hittade han i tidningen:
 
Den beskrev ju hela bloggen, egentligen. Vem fick bestämma ringsignal, hahaha…fast det är klart, hur ofta pratar man om just såna där saker. Ibland kan det ju låta som om man växte upp strax efter dinosaurierna hade utplånats. Undrar just vad ens barnbarn kommer att säga en dag, om man berättar att det från början av tv:ns tid, bara fanns en kanal att välja på, eller att datorn var det bara ett fåtal som hade råd att hålla sig med och det var inte för någon surfning på nätet.
 
Själv var mitt första möte med en dator 1982, och jag pryade på Rune Johanssons. Dom hade en dator, där jag fick skriva in alla kunder som hyrde filmer, jo då tycktes man vara märkvärdig som ens hade fått knappa på en sån apparat.
 
Idag blir det promenad i vanlig ordning, Kerstin och Janne är tillbaka och vi ska ut klockan tio, men först ska jag gå med Niccolina till skolan. Ni får ha en bra onsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-03 09:02)
  Man ska nog sätta sig och gå igenom såna här små saker ibland, det kan bli sjukt fel också, om man börjar jämföra nutiden och sedan backa tillbaka 20-30 år, inget stämmer och även fast man har upplevt saker så känns det som ett helt annat liv.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-03-03 09:20)
  Say what? Tror nu inte att jag är så skyldig till det 🙂
  Fick förövrigt ett mail från Jan, och en medföljande länk där man skulle kunna radera hela kontot…för evigt, men tyvärr, för att kunna göra detta skulle man logga in och då är man tillbaka på ruta ett igen. Man kan bli less för mindre, vilka lurendrejerier dom sysslar med.

 3. Linnéa Olsén

  Ja, jag kommer ihåg när vi fick ha datakunskap på Bräntis.-86-87 ca. Logon, logout…
  Det var en hel vetenskap. När det återstod 10 min av lektionen fick vi spela spelet som fanns på datorn.
  Det där Tennisspelet!!
  Ha, ha!

  Ja, det var häftigt!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Linnéa Olsén (2010-03-03 09:47)
  Jag gick också på Bräntis men innan datorns inträde. Däremot kunde man, från deras telefonkiosk som fanns i korridoren vid lärar rummet, ta sig in på heta linjen utan att betala, haha, innan vi blev avslöjade förstås.
  Tennis spelet kommer man ihåg, och trots dess enkelhet så nöjde man sig med det. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.