Man kan få åt nerverna

Detta lilla T, har orsakat en hel del huvudbry, i flera års tid, men nu…äntligen, ska vi slippa detta bekymmer.

Vi fick, för snart 25 år sedan, en Hokus Pokus stol, av mina föräldrar som Theresé skulle få använda vid matbordet. Det är en ovanligare modell, den är större än den "vanliga" och har ett medföljande bord som man kan ta loss om man vill.

T:eet ska ju sitta monterat så att barnet inte trillar ut där man har benen, och T:eet satt där även då Niccolina fick ta över stolen. Fram till den dagen då hon fixade att kliva upp och ner i den själv, då skruvade jag bort den delen och lade det på ett säkert ställe…trodde jag.

När hon så hade vuxit ifrån stolen så ville jag sälja den, vi annonserade ut den, sen efter att vi gjort det så skulle jag montera ihop eländet och då var t:eet borta. Vi har vänt upp och ner på hela lägenheten, men grejen gick inte att uppbringa. Stolen förblev osåld.

För några år sedan var det hit elektriker och uppdaterade våra proppskåp samt bytte ut alla eluttag. På grund av detta så var vi tvugna att dra ut alla möbler från väggarna. Under Niccolinas bokhylla, som har ett påbyggt hörn, längst in, längst ner och längst bort, så låg t:eet. But why???

Niccolina måste ha använt det till någon lek och sedan har den hamnat på golvet och åkt dit under, ja jag vet inte, den låg då där i alla fall.

Jag hade då samlat ihop alla delar till stolen som numer står i skrubben, och där trodde jag då, mitt spån, att t:eet också låg. Nu tyckte jag efter ett tag att det återigen var dags att annonsera ut stolen. Jag tvättar upp den och ska montera ihop den men vad tror ni saknas? Jo, T:eet. Då höll jag på att ge upp. Stolen har nu stått i skrubben i flera år, och i förrgår, i jakten på ett kvitto, så gick jag igenom en hög med papper i ett skåp i köket, och vad i hela h- – –  ligger under högen. Jo, det fördömda t:eet.

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-03-05 08:49)
  Precis som det brukar med leksakerna som ska stuvas undan i kartonger. En pusselbit där och en pusselbit här, den där grejen hör ju till saken som är nere i källaren osv. Puh, man skulle inte behöva spara på någontng, vad enkelt det då skulle vara. Önskar dig en bra fredag!

 2. Lisbet Olofsson

  Jaa..*s*….alltså, tror du har något litet väsen som springer omkring och flyttar ditt ”T-kors”.

  Värst är nästan när man är tvärsäker på att något finns på en viss plats och sedan när den inte finns där. Då är huvudet tomt på ”vart kan jag ha lagt det istället”- sucka.

  Mycket tid går åt till att leta.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-05 09:11)
  Hahaha…jag köper din teori om det lilla väsen som lever hos oss. Den var bra!

  Man hittar alltid det perfekta stället att lägga saker på, men sen…att komma ihåg vart, det var en annan femma. Ha det gott!

 4. Marianne

  Bra att du hittade allt, det passar ju bra nu när du får hem ett litet barnbarn, det är nog därför som det inte har blivit komplett förrän nu.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marianne (2010-03-05 11:17)
  Ja, vi får väl se, jag ringde nämligen Theresé och frågade om dom skulle ta stolen men dom har inte bestämt sig än. Den tar trots allt en del plats. Det lustiga är väl att man hittar saker då man inte ens söker efter dom, men det kan ju vara som du säger, hade jag haft en komplett stol tidigare, då hade vi sålt den, men nu finns den ju kvar om dom vill ha den. Ha det gott!

 6. Theresé Hällsten

  Anders fattade ju inte ens vad jag pratade om när jag tog upp det… Den stolen som finns i stugan, den blå, finns ju fortfarande i produktion när man kollar blocket i alla fall. De var inte så dyra som jag trodde heller… Men hittade ingen som jag hade. Alltså med bord… Beror på vad ni ska ha för frakten =)

 7. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-03-05 12:58)
  Jamen det måste väl gå ordna fraktfritt. Ni får väl bjuda på nån middag, för stolen lär ju inte behövas förrän till höstkanten. Vi kommer nog ner innan dess.

  Jo jag har också sett hokus pokusarna på möbelaffärerna, dock ingen som denna…kanske kan bli en riktig klenod 🙂

  Du, har du talat om för Anders att det blir en bil om man lägger ner stolen på golvet, och ett skrivbord då man vänder den åt andra hållet? Då är det ju bara att han fixar dit lite billjud så känner ju han sig som hemma.

 8. Theresé Hällsten

  Jo, jag försökte förklara, men jag tror att han hade lagt på vid det laget, eftersom det var något intressantare på tv:n… Får väl visa han någon på nätet, så kanske han förstår bättre…

 9. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-03-05 14:03)
  Förstår inte, när jag läste att Anders lade på innan du hunnit så långt, på grund av något på teven så kom jag osökt att tänka på låten med textraden…dom kan inte gå och tugga tuggummi på samma gång, hm…undrar varför jag kom på det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.