Irritations moment

Nu har vi ätit frukost och nu undrar jag om det är fler än jag som retar mig på skinkförpackningarna?

Detta är väl framsidan på förpackningen, där bilden är uppåt.

Ja och sen när man ska öppna den, så gör man det längst ner i hörnet och då ser det ut så här:

Det jag nu retar mig på är att skinkorna ligger åt fel håll, man måste slita upp paketet hela vägen för att lättast komma åt skivorna eller givtevis, vända på paketet så bilden hamnar nedåt, men det känns avigt.

Så där ja, nu har jag visat på ett "riktigt" samhällsproblem och vad tror ni nu att politikerna kommer att göra åt detta som med tiden kan visa sig bli ett riktigt världsproblem? Nu har jag varit rolig…igen, så nu får jag stänga ner datorn och gå ut.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-07 09:47)
  Härligt!!! Det finns fler än jag som tycker det är knepigt. Det är säkert som du skriver, när man öppnar hela förpackningen så blir ju skinkan dålig, fortare än om man bara behöver öppna den en liten bit. Dom är sluga, dom där tillverkarna. Ha det gott!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Där slog du huvudet på spiken! Vi får klaga i butiken. Jag tänker på tandkrämstuberna som ett tag var förpackade i en liten papplåda, tala om onödigt. Den förpackningen ändrades ju efter att tillräckligt många klagat och lämnat den yttre förpackningen kvar i affären. Upp till kamp mot alla onödiga förpackningar! Oj, det kändes svårt att skriva så, jag som arbetar inom förpackningsbranschen. Förpackningar behövs, speciellt dem av papper, men det ska vara vettiga sådana. Nu känns det bättre….

 3. Theresé Hällsten

  Självklart ska an ha förpackningar, men varför finns inte alla charker kvar, som förr…? När man var liten och följde farmor till HP’s fick man träffa hennes syster i charken som skar upp så många bitar skinka man ville ha, la dem på ett papper och slog in det.
  En annan förpackning man irriterar sig på är typ chipspåsar, som alltid är för stora för inngehållet, eller flingpaket. *suckar åt allt sånt*

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-03-07 10:00)
  Det finns en hel del knepiga förpackningar, men som du själv säger, vissa av dom behövs också, och andra kan man alltid hoppas att dom kommer på en bättre lösning på. Ha en fin söndag!

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-03-07 10:17)
  Charkerna har nog försvunnit på många ställen på grund av omkostnader…kan jag gissa på, annars var det ganska trivsamt med dom. Flingpaketernas utseende lovar gott men när man öpnar dom som är det bara hälften av innehållet i dom, visserligen står det att innehållet kan sjunka ihop vid transporten men nog tycker jag att maskinerna som paketerar flingorna, kan ruska om lite i paketen så kunde dom spara in på lite kartong och göra dom mindre.

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-03-07 17:59)
  Ska man verkligen behöva börja dagen med en utmaning i världsklass? Hm…:-)

  Jo nog är charken lite lyx och det finns ju såna på utvalda platser, men inte överallt, tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.