Rondellkörning med långtradare

Nu har jag vidarebefordrat svaren jag fick av Mikael, angående rökluckan, till vår vicevärd så får vi se vad som händer efter det. Luckorna är i alla fall besiktade men vår ”gamla” vicevärd, visste inte när.

Jag sa till Åke igår kväll, att egentligen skiter jag i vilket, men med en liten stunds eftertanke så gör jag nog inte det. Och vi som bor längst upp, har väl kanske mest nytta av att luckan nu fungerar.
 
Jag och Birgitta tog en kvällspromenad igår och när vi passerat järnvägsövergången så kan man se bort till rondellen utanför brandkåren, då ser jag där, en långtradare med släp som kör ut i rondellen. Sedan lät det som plåtgnissel eller något liknande och efter stannar lastbilen. Jag säger åt Birgitta, nu hände det något där borta, lastbilen står ju still, han körde säkert på något.
 
Det går en liten stund sedan hörs det röster där bortifrån. Jag gissar att lastbilen tagit yttersvängen och en personbil tog den inre (inget smart drag) och sedan har släpen skurit in i kurvan och klämt in bilen.
 
Vi gick upp på andra sidan för att se men då hade lastbilen redan kört neråt Vännäsvägen, mot stan, och stod nu på sidan av vägen med varningsblinkers på. Han ville inte täppa till trafiken i rondellen.  
 
Vems blir nu felet i det här fallet, någon som vet? Jag gissar på lastbilschauffören, men jag kan inte låta bli att tycka att en förare av en personbil, aldrig, och då menar jag aldrig, ska försöka ta sig förbi en lastbil i en rondell. En långtradare med släp är ett väldigt långt ekipage och speciellt med den snöröjningen som har varit på våra vägar så har dom inte lika mycket svängrum att röra sig med som dom kanske skulle ha behövt. Nå, vi får hoppas att det löste sig och det kan ju inte ha blivit några personskador för då hade dom nog inte flyttat på bilarna.
 
Jag skjutsade ju ut morsan och katten Tracy igår, till veterinären, han tog några prover och ska skicka iväg dom, men han hittade inte några speciella fel på henne förutom att hon är gammal. Hon kan ha fått problem med njurarna men det kan medicineras, samt att en gammal katt kan få diabetes, men det såg inte ut att vara det heller. Att hon var lite sämre i förra veckan kan bero på tior, ni vet, små hjärnblödningar, men det behöver inte vara det heller. Vi hoppas på det bästa i alla fall.
 
Nu önskar jag er en bra dag!
 
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten