Formel 1

Åke vaknade vid tvåtiden inatt och höll på få hjärtsnöjpen då mobilen signalerade för ett sms. Jag skickade nämligen ett sådant till honom för två dagar sedan och det kom fram först inatt.

Själv öppnade jag ögonen 3.30, och hörde en formel 1 bil, vråla i tv rummet. Det var min mobil som ville tala om att Åke fått sitt sms. Nice!
 
Det där formel 1 ljudet hade jag som ringsignal, för två år sedan. Vi for iväg på en semestertripp ner till Uppsala och hade stannat på en rastplats söder om Sundsvall, för att sova över där.
 
Klockan åtta på morgonen, puttade Åke mig i armen och tyckte att jag skulle vakna. Det var ett j-kla liv i bussen, men innan jag fattade att det var min mobil som ringde…jag hann tänka att det var då en jädrans trafik på E4:an, dom kör ju som galningar. Men det var ju bara bossen som ringde och hon hade dessutom glömt bort att vi hade åkt iväg på semester. Så kan det gå.
 
Apropå ljud i bussen. Sorry Åke, här kommer den. Vi var ju på tävling i Fällfors, och jag tror att det var för två somrar sedan. Vi hade lossat bilen, fällt ut markisen och gjort i ordning för morgondagens körning. Trötta men glada gick vi och lade oss. Vi låg och läste varsin bok då jag hör ett ljud jag känner igen…tranor. Jag ska precis putta till Åke och fråga om även han hör tranorna då jag inser att tranan är i bussen. Det var Åke som lät, ni vet, man kan ibland få sånt där pipljud från lungorna och det var precis det han hade. Vad jag skrattade och innan jag kunde berätta för både honom och Niccolina, vad det var som var så roligt.
 
Näpp, nu ska jag surfa vidare, önskar er alla en bra dag.
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Jag ogillar alla slags ljud som har med ”pipande” och ”blippande” att göra.. så jag har under de senaste fem åren haft EXAKT samma signal i min lur. Skulle tro att det är nåt liknande som du har, fast min signal heter ”Grand prix” och det låter som att det far massa racerbilar runt om i rummet hahaha… DEN signalen älskar jag och kommer ALDRIG att byta (varför byta ett vinannde koncept efter fem år liksom?) SMS signalen är en diskret knackning bara.

  USCH för ”vassa” och piiiipande ljud… *rysa*
  Ha en fin dag! 🙂

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-03-11 08:15)
  Jamen då har vi samma ljud. Jag hade som sagt var det på förra mobilen, men då den dog så fick jag ta mig ett annat. Nu har Theresé fixat så jag fått tillbaka mina ”gamla” grejer igen, men det tar alltid en stund innan man vant sig. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.