Heliga renar, njae…

Kor är ju heliga i Indien, men är dom heliga för ALLA indier, och om det är så, hur kan det vara möjligt?

Ta bara Sverige som exempel, hur skulle vi kunna få alla svenskar att tycka exakt samma sak om just en grej. Det låter ju helt omöjligt och därför tvivlar jag på att alla indier smeker kossornas mulor och tycker att dom är världsbäst.

Min fundering fick jag nu då jag såg ett program från Indien, en reporter som var där för att få filma monsunregnet. Kossorna får ju vistas precis vart som helst och vid regn så håller dom gärna till på vägarna, och då får minsann bilarna väja eller vänta tills dom har flyttat på sig. Tänk om vi skulle se renen som helig, vi skulle ju aldrig ta oss dit vi ville i så fall.

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Nu är det ju inte så att det inte är just indierna som tycker att kossor är heliga, utan hinduerna. Alla i Indien är inte hinduer, men de flesta är det.
  Kor är heliga eftersom den anses vara en av världens sju mödrar. Moder Jord, ens egen mor, lärarinnan, vårdaren, hustrun till Braminen (en gud) & drottningen. Efter man slutat amma sitt barn får kon ge sin mjölk till barnet istället, precis som här, så kon kanske är helig i Sverige också… Fast enligt hinduismen får inte kor slaktas. Av den anledningen är inte ”Gyllene Måsen” så poppis i Indien. (En viss snabbmatskedja som börjar på McD…)

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-03-14 10:39)
  Tur att vi har dig, ett levande uppslagsverk 🙂
  Ok, hinduer, inte indier, men då kan ju en icke hindu tycka att kossorna är en plåga, smacka på en om dom får lust men kanske bli dräpt för att dom skymfat en helig ko…maybe. Dräpt kanske var att ta i men ändock. Att ett hamburgeri får finnas där och hur kan dom få det att gå runt? Kanske dom överlever på stripsen och dressingen, eller dom kanske har dom beryktade luffarmackorna, hehehe

 3. Theresé Hällsten

  I Indien räknas 79% av befolkningen till hinduer, så om man bodde där kanske man inte skulle våga sig på att tuta på en ko om någon annan skulle råka lyssna.
  McD lyckades faktiskt öppna i Indien 1996, antagligen för att så många andra, tillhörande andra religioner, som också bor i landet. Idag finns det 169restauranger i Indien, enligt deras hemsida.
  Tittar man vidare på hemsidan så gör de bara reklam för kycklingburgare. Vidare är nog inte potatis så vanligt i Asien, så de kanske går runt på risbollar eller nåt… Står ingenting om tillbehören i alla fall…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.