Yrkesskadade frisörer, tandläkare och optiker

En annan har redan varit ute på morgonen, brrr, kallt var det men solen bådar ju för varmare väder om en stund. Åke ville ha skjuts ut på Scania, där han lämnat in lastbilen igår, av den anledningen har jag varit utanför dörren.

Niccolina fick sin hårklippning igår, det blev bra men inte riktigt som hon tänkt sig men man måste ju också utgå ifrån vad man har i början. Apropå hennes svarta hårfärg som är en toning, så var det enklast att slinga håret för en svart färg är det värsta du kan sätta i ditt hår. Den försvinner inte på 6-8 veckor och ha du väl börjat så är det bara att fylla på med svart. Nu får hon låta det växa ut så sakteliga, och sedan kan hon tona en annan färg.
 
Avfärga håret kunde man tydligen göra, något som han trodde gick på en 2-4 tusen kronor vilket då inte är aktuellt hos oss, om man nu inte kan köpa en avfärgning på någon affär. Jag får kika, men det är tveksamt.
 
Jag undrar om en hårfrisör, alltid kikar på hur andra ser ut uppe på skallen, och en optiker kollar in andras glasögon samt en tandläkare kan inte låta bli att kolla in tänderna hos människor dom möter. Jag skulle kunna tänka mig att det blev så om man hade ett sånt typ av yrke, att man tittade på hur andra såg ut, med viss risk att det blev en yrkesskada efter många år i branschen. Man såg inte längre människorna utan bara håret, tänderna eller glasögonen.
 
Yrkesskada kan jag inte kalla det men en typ av skada blev det då jag för flera år sedan la patiens på datorn. Ni vet, dom här kortspelen som oftast följer med i datorn som standard spel. Man fick som nippran på att sitta och lägga patiens och sedan blev det så här att när jag hade svårt att somna, så kunde jag ligga och lägga patiens i skallen istället för att ”räkna får”. Det funkade alldeles ypperligt med tanke på att jag oftast löste patiensen. Jag sa detta på ett möte jag var på en gång och dom tittade på mig som om jag var galen, hahaha, ja jag kanske är det, men vem bryr sig, så länge som jag får det till att fungera för min del.
 
Önskar er nu en fin dag!
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-17 07:50)
  Om inte annat så är patiens en typ av avslappning, liksom korsord kan vara…om man nu inte kör fast ordentligt, då blir det snarare ett orosmoment 🙂

 2. Helena Nilsson Springare

  Frisörbesök är ju INTE billiga *suck* Men jag kan tipsa om frisörtreorna på draggen!! de är superduktiga och där kan man göra allt möjligt för en billig peng 🙂 Det tar lite längre tid, men det kan det ju vara värt. Numret till deras bokning är: 090-16 25 25

 3. Marie

  Finns en riktigt bra avfärgning från garnier nutrisse, finns att köpa nästan överallt. Den tar bort färg riktigt bra o håret behåller rätt bra kvalitet, o dessutom är den billig. 🙂

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marie (2010-03-17 08:21)
  Ska genast tala om det för Niccolina, hon kommer att bli överlycklig. Ser ut som om jag får ta en runda och kolla in vart det kan finnas…Coop, kanske, dom har ju en hel del såna saker. Tackar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.