Busskorten

Jag blev uppringd av en lite uppretad granne, i fredags. Hon ville att jag skulle skriva om systemet dom har på bussarna och hur det fungerar med plastkorten som man laddar med resor.

Nu åker ju inte jag själv buss, och har därför inte heller tagit reda på hur det funkar, men hon sa att hon har ett kort som hon vet är fyllt med resor, nu hade hon inte åkt på ett halvår-år och skulle ta en tur i fredags, då hade resorna blivit frysta eftersom det hade gått för lång tid. För att återaktivera resorna måste man då fylla på kortet igen med resor.

Det går säkert utmärkt för flera av bussåkarna men en som sällan använder sig av bussen, dom drabbas ju ganska rejält. En som åker bara en gång i halvåret men måste fylla på med tio resor vid varje tillfälle, sitter ju helt plötsligt med otaliga resor på sitt kort, som kanske aldrig kommer att bli upp åkta.

Nä, hon tycker det är skamligt och undrade om inte jag höll med om det. Jo, förvisso, svarade jag, men det är också en av anledningarna till varför jag inte åker buss, det är alldeles för krångligt. Det är nu inte hela orsaken, det finns fler anledningar till varför jag avstår.

Ett tips, dock, till er som inte åker så ofta, man kan ju tydligen åka på sitt kontokort och då behöver man aldrig fundera över hur många resor man har kvar eller om kortet blivit avaktiverat.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag tror jag var med på den bussen hon åkte. Det var lite diskussioner hit och dit. Jag visste inte heller att kortet blir tillfälligt avaktiverat efter ett halvår. Åker man sällan är det, som du säger,bäst att köpa enkelresor med kontokortet eller köpa sms-biljett med mobilen.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2010-03-28 19:20)
    Ja, sen tyckte hon också, med många andra, att detta med sms biljetterna är ett aber. Kan nog vara så men jag tror att det kommer att bli en ändring på dom, om inte annat för att komma ifrån alla som fuskar. Ha en fin söndagskväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.