Fascist häl

Idag hade jag tid hos läkaren…men det missade jag tydligen, totalt. I boken har jag skrivit den 14/4 men då jag nu skulle dit och träna så sa hon i receptionen att jag hade haft tid hos läkaren idag. *svordomar och sånt*

I alla fall så kom sjukgymnasten in och sa även han, att jag missat tiden, (rubb it in) sen snackade vi om vad jag har för problem och då tyckte han att det lät som, typ, en fascist nånting. Nu har jag slagit upp det på nätet och även fast ordet fascist stämmer ganska bra in på smärtan så heter det egentligen Plantar Fasciit.

Plantar Fasciit är en överansträngningsskada som resulterar i inflammation runt plantar fascians infästning vid hälen.

Symptom:
Värk plantart i hälen, vanligtvis på morgonen eller efter vila. Värken minskar vid fysisk aktivitet.

Behandling:
Korrigering av felaktig biomekanik, vila, nedkylning, tejpning, stretchning och massage.

Detta kan även leda till hälsporre. Nu ska han testa att tejpa min fot under fyra veckor så få vi se hur det börjar på kännas. Sen ska jag minska ner på promenaderna, Åtminstone under dessa veckor. Kommer att kännas knepigt, men vad gör man, jo, man gillar läget och accepterar att landet ligger som det gör 🙂

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-04-12 19:50)
  Det värsta är väl att man använder foten, nästan hela tiden…det är dessutom ”gasarfoten”, det går ju inte, nu när vi snart ska köra igång 🙂

 2. Elmar Friesli

  Jag hoppas du blir bra igen så fort som möjligt!
  Har själv så en åkomma och vet hur ont det gör.
  Krya på dig och ha en fin dag!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Elmar Friesli (2010-04-13 04:21)
  Tackar för din omsorg. Det kommer nog att ge sig, för eller senare, det gäller nog bara att inte belasta för mycket så foten får vila lite. Och det är ju så, med värk och andra åkommor, det finns alltid domn som har det värre, så man ska inte klaga, även fast det kan kännas skönt att få göra det ibland också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.