Kraschen på Näckrosvägen

Vi hade dragit över Camaron till verkstan där han hållit på att skruva med bilen, ni vet, dom där sista grejerna som ska göras innan besiktning och så där. Själv är jag i tv rummet, har precis slagit upp kvällens första rykande kaffekopp och slår mig ner i fåtöljen, då jag hör ett välbekant ljud utanför. Reser mig upp och hinner lagom se Åke i Camaron och hur han helt plötsligt åker iväg med ett j-kla ljud, jag trycker upp balkongdörren och hinner se honom fara iväg nerför Näckrosvägen och sedan kraschar han in i den första bilen som står där, Camaron rusar vidare och kraschar in i nästa bil.

Jag fattar absolut ingenting. Jag vet att jag säger högt till mig själv: VAD HÅLLER HAN PÅ MED; VAD GÖR HAN??? När han fått stopp på Camaron så står han fortfarande och gasar under en kort stund och min första tanke då är att han har fått en hjärtinfarkt och ligger avtuppad i bilen. Jag rusar in och slänger på mig jacka och skor och springer ner. Hinner runt hörnet på huset då Åke ringer, jag är på väg säger jag och vi lägger på.
 
En man står och pratar med Åke, han själv går runt och plockar bitar från bilarna som ligger utspridda på vägen en tjej står och pratar med polisen i mobilen och allt ser ut som ett smärre katastrof område. Polisen dyker så småningom upp och gå runt och förhör alla som står där. Allas historier överensstämmer så dom är nöjda med det. Vad som hände är följande.
 
Först och främst så kör han bilen hem från verkstan och det på grund av att vi missförstått varandra. Han trodde att jag hade ställt på bilen vilket jag inte trodde var nödvändigt förrän vi skulle besikta den. Jag var bergsäker på att vi skulle dra hem den till garaget då han skruvat klart. Nå, Shit happens, som ni vet, och ofta händer det dessutom just oss.
 
När han kör in på Näckrosvägen så ska han gasa lite lätt för att jag ska höra att han kommit hem, vilket jag gör. Då hakar gasen upp sig och bilen drar iväg, han bromsar allt han kan och framhjulen låser sig och därmed förlorar han även styrningen. Nu vet vi inte säkert när följande inträffade men någonstans på vägen ner till första bilen eller efter den första kraschen så går styrsnäckan sönder, vilket innebär att ratten bara snurrar runt utan att hjulen rör på sig. Åhhh, vad gör man eller vad säger man?
 
Jag vill ge en eloge till poliserna som var här, allt gick lugnt och städat till och en av dom som förhörde mig sa att det är ju ändå tur att det bara är materiella saker, det kunde ha varit betydligt värre. Och det är så sant. Han sa dessutom med glimten i ögat att han tyckte att Camaron såg j-kligt snygg ut men sa han, den såg förmodligen bättre ut innan kraschen. Han avslutade förhöret med att säga: ja, vad säger man…det är bara att gilla läget. Jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden, jag hade sagt dom orden till tre personer just innan han sa dom.
 
* Jag är evigt tacksam att ingen människa stod i vägen
* Jag tackar någon däruppe för att Åke klarade sig helskinnad
* Jag är oerhört glad över att jag får igen pengar på skatten, dom lär behövas till kostnaderna för bilarna, vi var som sagt var inte försäkrade
* Och jag är också glad över att det inte var jag bakom ratten, ståendes i burnout gropen i Fällfors
* Samt tacka Brälla för hjälpen att dra bort Camaron till garaget
 
Och som sagt, vad vore livet utan händelser och upptäckter…ganska tråkigt, men säkerligen väldigt njutbart såna här gånger 🙂
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Eva-Marie

  Oj vad jag tycker synd om er…men tur i oturen att ingen kom till skada…Du verkar ju ha en händig man som säkert kan fixa till bilen…kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Eva-Marie (2010-04-26 11:00)
  Trots allt elände så vet man ju att det alltid, finns dom som har det värre. Vi klarar oss nog även om det kan kännas lite småtungt just nu. Åke fixar nog det mesta, tyvärr är det nog mer en kostnadsfråga, ialla fall för stunden. Ha det gott!

 3. Eva-Marie

  Jag förstår att det blir dyrt.Jag vet hur mycket pengar man har o röra sej med en arbetslös.jag ska höra mej för om delarna.Min Peder har mycke kontakter o hans bror Robert kanske vet av nåt….kram

 4. Helena Nilsson Springare

  Ojoj.. vilken otur alltså 🙁 Maximal otur till och med. Men så skönt att ingen blev skadad. Vardagsdramatik på hög nivå alltså.. Nåväl, vad är pengar? Det kommer ju ändå nya då och då (försöker jag tänka) 🙂

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-04-27 10:00)
  Hahaha, ja, ibland så kan det ju poppa eller hoppa in lite kontanter, synd att det mest är ett flöde utåt 🙂 men visst, vi får alla vara glada att det ändå gick bra, vad är en bil eller pengar jämfört med ett människoliv.

 6. Tom Sterner

  Shit happens! Helt plötsligt kändes det där med att det är mycket månad kvar i slutet av pengarna inte så viktigt för mig…..jobbigt att paja en så schysst kärra. Men det går ju att laga även om det gräver hål i lädret….

 7. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tom Sterner (2010-04-27 16:44)
  Du tror mig väl inte om jag säger vad jag sa till Åke igår morse, då han skulle iväg på jobbet: Nu får du skaffa en ny knapp att sätta på jackan, med texten: Shit happens!

  Man kan inte annat än skratta, faktiskt, men man kanske skrattar hjärtligare om några år 🙂

 8. Pingback: Spår | Maria Lundmark Hällsten, Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.