JAG PAXAR…

Nu är 100 000 strecket passerat: Bloggens totala antal sidvisningar: 100196

Helt fantastiskt, och jag som trodde att jag skulle hinna se det också, men inte då. När jag loggade in en sista gång i går, innan sänggåendet så var det redan passerat. Min första blogg skrev jag i Mars 2009, men det var bara ett inlägg den månaden, sen har det bara rullat på. Känns inte som att det redan gått över ett år, men så är det.
 
Satt och läste krönikan i Bil och Bostad, nu på morgonen och han tog bland annat upp det här med att man paxade saker då man var yngre. Något jag kommer så väl ihåg. Allt kunde man paxa, från sittplatser till cyklar, gungor, fikabröd, ja allt.
 
På somrarna så var det inte mycket man såg på tv, men en sak jag kommer ihåg är serien M*A*S*H, den kunde man inte missa. Vi satt ofta och spelade kort i ena stugan, väntade till sista minuten och sedan blev det tjurrusning över till storstugan, där tv:n stod. 10 meter innan man kom fram så vrålade man vart man paxade att sitta. Snurrfåtöljen, var hårdvaluta, och stackars den som satt sig där utan att ha hört att den redan var paxad. Han/hon fick snällt flytta på sig.
 
Men vart kom detta paxande ifrån, egentligen? Var det någon stackare som alltid kom sist som uppfann ordet, var det ett barn som kom på det, och hur kunde det spridas till så många människor, är det bara här i Sverige man paxar eller finns det i andra länder också? Hm, nåt att grubbla på.
 
Tänk om man skulle vara på…låt oss säga Maxi och storhandla. På väg till kassan börjar man plötsligt springa samtidigt som man skriker högt: PAX FÖR KASSA 2!!!! Tror ni man fick sin vilja fram då? Haha, förmodligen skulle folket stanna i rörelserna och stå helt förstenade och fundera vart det hade brunnit någonstans, och stod det någon framför kassa 2 så flyttade dom raskt på sig i tron att dom skulle bli överkörda. Näpp, jag vågar nog inte paxa någon kassa, då fick man väl besöksförbud på stället.
 
Idag ska jag ta den kortare promenaden runt umestan, man blir ju tokig att inte vara ute och gå. Sen får vi se om det är läge att sitta ute en stund, det beror på vädret det. Det hördes ju skulle bli sämre så då får man ju passa på nu, medan solen är uppe. Ha en underbar mitt i veckan dag!
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  GRATTIS GRATTIS – måste kolla hur många jag har. Vart gör jag det? Är det under de där flikarna – ska söka lite.

  Oj oj , vad jag har paxat i mina dar – jag minns att jag paxase att sitta bredvid pappa när vi skulle äta en gång. Då kom brorsan och slickaed på min tallrik och sa att han skulle sitta där. ÄCKLIGT, hans slick på min tallrik så jag flyttade mig genast!!! Man kunde ju ha bytt tallrik..

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-28 07:17)
  *skrattar* vilken kille, din brorsa alltså.
  Ja man kanske skulle paxa en kundvagn på samma sätt, springa fram och slicka på handtaget *asg*
  När du gå in på statistik så står det med fet text Statistik och under det står det Bloggens totala antal sidvisningar och sedan siffran.

 3. Theresé Hällsten

  Fenomenet finns i andra länder också, men det heter nog inte ”pax”… På engelska heter det ”Dibs” i alla fall. (I’ve got dibs on that chair) Men det kanske är mer typ; Om du inte ska ha den så har jag första tjing. De är ju lite hövligare än oss…
  För övrigt har ju IKEA tagit vara på paxandet, då deras garderober heter just ”Pax”, så nu är det ju det ordet spritt över hela världen om inte annat.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-04-28 07:48)
  Har jag aldrig reflekterat över, att IKEA tagit det namnet, men nu när du säger det så. Dibs, har jag aldrig hört, men visst, det låte ju lite bättre att ställa sig på andra plats än att skrika ut sin första.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-04-28 08:50)
  Exakt en av alla anledningar till varför jag (till slut lyckades) avsluta kontot för evigt, jag ledsnade på att se alla som konstant gör bort sig med sina knäppa inlägg, att dom inte tänker sig för *suck* (ett tillägg, nu pratar jag inte om alla facebook användare det finns dom som håller sig på mattan också) men nu slipper jag se sk-ten och det är jag glad över 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.