Fairtrade

Nicco hade som projekt eller vad man nu ska kalla det, att skriva och redovisa om Fairtrade.

Som en del av detta så intervjuade hon olika personer, lite kortfattat om vad dom visste om ämnet. Jag var en av dom som fick frågan om vad Fairtrade är för något. Jag visste att det hade med rättvisemärkning att göra och är nåt som ska vara rättvist för odlare och tillverkare.Jag kan däremot inte skryta över att jag vet så himla mycket mer om detta ämne. Men det är ju en början.

Hon frågade även John Edén (sångare i Wolfman Jack) och det är en kille som vet massor om Fairtrade. Pappa Åke däremot, han fick inte glänsa över sina kunskaper om detta. Han svarade: Fairtrade, det är väl en bräda. Niccolina suckade lätt och sa inte så mycket, Åke upprepade sitt svar men nu lite mer frågande: Jamen, visst är det en bräda?

Näpp, men å andra sidan och till hans försvar så är det inte ofta han handlar heller. Skulle man bara vara in på en affär en gång i månaden för att köpa nån liter mjölk så tror inte jag att jag skulle ha varit speciellt upplyst i frågan. Nu har man ändå lyft i produkter med märkningen och funderat över vad det är för nåt nytt dom nu hittat på, och på det viset har man fått veta.

Redovisningen gjordes på Dragonskolan där även allt arbete plus intervjuerna sitter uppe till allmän beskådning. Så nu är det inte bara ni som läser min blogg som fått veta vad Åke trodde att det var, utan även alla som intresserar sig över deras jobb och står och läser om det där.

Önskar er en fin måndag och jag hoppas att solen nu är varmare än den faktiskt har varit dom senaste dagarna. Nu vill vi ha lite mer värme…tack!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.