Lögner man skriver under på

Vet ni att det var över fem månader sedan jag hade min första kontakt med a-kassan och dom har än idag, inte fått ordning på mina papper. Ursäkta men jag tycker det är hutlöst dåligt.

Senaste kompletteringen dom vill ha, att jag utökat min arbetstid med tre timmar per dag, vill dom ha ett intyg på, av arbetsförmedlingen. Men på arbetsförmedlingen vet dom inte vad det är för intyg dom på a-kassan, efterlyser. Jag mailade ju till dom den 20/4 och bad att dom skulle kontakta min handläggare. Den 27/4, sju dagar senare, så ringer jag upp honom och frågar om han hört av dom. Inte ett ljud från a-kassan. Så jag ringer upp dom samma dag och vill veta vad problemet är.
 
Det finns ingen handläggare ledig just nu, men jag ber att någon ringer upp dig, fick jag till svar. NEJ NEJ!!! Säger jag, jag vill inte att dom ringer hit, varför ska jag sitta som mellanhand, jag vet inte vad ni ska ha för intyg, inte heller min arbetsförmedlare, så visst är det väl bättre att ni pratar direkt med honom? Ok svarar hon, det går bra, får jag hans telefonnummer. Då trodde jag väl att detta skulle vara ur världen. Tror ni att dom har ringt honom? Nopp, inte då, dom måste ju verkligen ha problem med kontakten till yttervärlden.
 
Jag pratade med en granne för några dagar sedan, hon har däremot problem med sin arbetsförmedlare som inte går att få tag i. Dom har provat att maila henne, ringt och skickat sms men inte fått ett enda svar på över tre veckor, dessutom har hon ett relativt brådskande ärende. Hon tycker att det är fruktansvärt orättvist att vi som arbetssökande ska stå till arbetsmarknadens förfogande, alla vakna timmar, medans en arbetsförmedlare kan försvinna utan att ha något som helst ansvar om att kunna bli nådd.
 
Ja, mycket ska man höra innan öronen trillar av. Lika galet är det ju om du som arbetssökande blir sjuk, då ska ni inte tro att du blir sjukskriven, näpp, fortsätt att stämpla du, du är ju liks hemma med pengar i alla fall. Visserligen är det så, men mina stämpeldagar försvinner ju till ingen nytta. Jag fick nämligen lunginflammation för ett antal år sedan, en sån där som orsakas av ett virus. Jag var jättedålig och hade feber i över tio dagar och det kändes som om man höll på drunkna. Min läkare frågade om jag hade ett arbete, nä svarade jag, inte för tillfället. Nähä, ok sa han, då behöver jag inte skriva något intyg, och det gjorde han inte heller. Alltså ännu en lögn då man skriver under stämpelkorten man skickar in till a-kassan. Som dessutom ska vara sanningsenliga, inte hade jag kunnat ta emot ett arbete under den tiden fast jag skriver under på att jag står till arbetsmarknadens förfogande. Jo just det, jag tycker att det liknar anksk-t jag, om ni frågar mig.
 
Nu blev det ett litet gnälligt blogginlägg så här på morgonen, men det får ni ta, ni som ids läsa. Men jag är inte på dåligt humör om ni trodde det, jag håller på känna mig ganska rutinerad vad det gäller alla turer som arbetslös, och mina pengar får jag i alla fall från kassan, även fast dom har meddelat att dom fortfarande inte utrett om jag har rätt till dom *storsuck*. Men det är jag inte heller orolig över, jag vet nämligen att jag har rätt till dom, knepigt va, att jag kan veta det jag som inte ens jobbar som handläggare i någon a-kassa, men dom som sitter där har inte en aning om vad det är dom vill ha. Jodåsåatt…
 
Och nu slutligen, så önskar jag er en toppendag, och tänk, nu har vi gjort halva veckan igen och helgen närmar sig med stormsteg. Härligt!!!
Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-05-05 09:06)
    Ha, har jag aldrig hört förut, men det kan nog vara ett passande namn i vissa fall. Får hitta på ett nytt namn till a-kassan också, ska klura på det. Ha det gott!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-05-05 09:06)
    Har klurat färdigt nu. Dom behöver inte byta namn på a-kassan. Kassa kan stå för mycket, en arbetslöshetskassa, kassakö eller bara att något är kasst 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten