Snuskiga toaletter eller snuskiga människor?

I heard it on the news…igår, att eleverna inte vill använda sig av toaletterna för dom är så snuskiga. Jag kommer ihåg det där, jag skulle nästan gissa att det är ett problem som har funnits i alla tider. Vad jag tyckte var lite knepigt, var att det skulle bero på städningen. Men hallå, om toaletten städas så räcker det med att nästa människa som kommer in, pinkar på ringen eller släpper ner papperet på golvet, så är det snuskigt ingen. Efter det ska hundra till, eller fler, in på toan, inte är det konstigt att dom ser ut som dom då gör, eller? Jag skulle tro att det största problemet ligger hos användarna.

Sen kan man undra hur vissa är funtade, varför skulle det vara så kul att slänga papperet på golvet, eller pinka utanför eller ännu värre, kleta olika saker på väggarna? Detta är dessutom inget problem som enbart finns på skolor, och det vet jag av en speciell anledning. Jag går ju och tränar på vårdcentralen. I omklädningsrummet där, satt det en dag en lapp på spegeln med följande text: DU SOM KLETAR SNOR PÅ VÄGGARNA, SLUTA! 
 
Vilken nörd, som gör så och varför??? Det finns papper och det finns vatten, ska det vara så svårt att ta bort efter sig? Undrar om dom gör samma sak hemma, fast jag skulle inte tro det.
 
Det blev lite prat igår om Nicco och hennes vänner. Hon har en hel del och dom umgås i större och större grupper. Det frågades massor om vilka och vart dom bor och så vidare, och Nicco undrade varför vi ville veta. Ja sa jag, du är bara tolv år och det ska du ha klart för dig att från och med nu, så kommer vi att vara på dig som hökar. Vi lämnar inte mer än en meter i lucka mellan oss och följer med överallt. Tar du hem kompisarna hit så kommer en av oss alltid, att sitta med i ditt rum. Hon tittade lite konstigt på mig och jag fortsatte med att hon kunde, om hon ville, få oss att klä ut oss, om hon inte ville att polarna skulle se att det var hennes föräldrar som följde med.
 
Ja, jag kan typ, spela den där fluortanten som är med på reklamen, eller något annat om du så önskar. Hahaha, ja det skulle se ut det. Allt var givetvis ett skämt, med en viss underton av sanning. Inte att vi ska vara på henne som en hök, men att det finns ju anledningar till varför man vill veta vilka hon umgås med och vart dom bor. Sen är det ju bara roligt att dom faktiskt kan sitta här hemma och se på film, det kan ju komma en dag, då det inte går an längre.
 
Jaha, så blev det en regning dag idag, men som Åke sa, efter regnet kommer gräset att frodas och allt blir så mycket grönare. Jo, det vet man ju, dessutom spolas mycket damm bort och det känns friskare när man går ut. Så, det är rätt bra med regn, ibland. Ni får ha en bra dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ulf Nilsson

    Smutsiga toaletter skapar smutsigt beteende. Vill man ha en luktfri och fräsch toalett rekommenderar jag Fresh Air från jevab.se där produkten tar bort detta problem. Förutom snor på väggen.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Ulf Nilsson (2011-01-28 09:42)
    Hahaha…*skrattar högt* Fattade först inte vad stackarn jag nu hade skrivit om, men gick in på den gamla bloggen och förstod. Synd att snoret inte går att fixa, med Fresh air 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.