Lägg en sten under läppen

Så här ser cigg paketen ut i Egypten.

Där försöker dom sig på en bild som avskräckande exempel. Fast jag undrar om det hjälper? Kanske för dom som inte hunnit börja eller testa på än, men för en inbiten rökare spelar det nog ingen större roll. Det finns till och med klisterdekaler man kan köpa och sätta över originaltexten med och dom ser ut så här:
 
Jag kan tänka mig att man säkert skulle få peka på paketet innan någon upptäcker vad som står där. Lappar som sätts upp i trapphuset etc. ser man en gång, sedan ids man inte kolla en gång till. Det går på rutin, precis som rökning och snusning gör. Det har blivit en vana och man tänker inte längre på vad man gör.
 
Jag sitter och filar på min fjärde krönika om rökning. Och jag måste säga att efter snart, 3½ år som rökfri, som blir det svårare och svårare att komma på vad man ska skriva om. Man har glömt hur jobbigt det var vissa gånger, under perioden då man just slutat. Vad gjorde man istället och varför?
 
Theresé ringde igår och jag sa vad jag höll på med, då tyckte hon att jag skulle ge alla snusare ett tips. Lägg in en sten under läppen istället för prillan. Hon sa att jag berättat om någon som gjorde så och att det kanske var min morfar. Hm…jag ska fråga morsan om hon vet, jag kommer nämligen inte ihåg det, men jag vet att min morfar snusade och rökte pipa.
 
Däremot vet jag av en tjej som ibland hittar av att vara och träna samtidigt som jag, hon slutade snusa ifjol, och istället för en prilla hade eller har hon en bomullstuss under läppen. Hon sa det var svårt att bara sluta med tussarna också. Nu vet jag aldrig hur det gick, det var ett tag sedan vi sågs. Jag ska fråga henne nästa gång.
 
Min farfar var, även han en rökare, men han slutade med hjälp av en björkkvest (som han skulle ha uttalat det). Han sa till mig då han tyckte att jag skulle sluta röka, om du sätter dig i ett kolsvart rum och tänder en cigarett, så ser du inte röken och då är det inte lika roligt att röka, så du kan lika gärna gå runt med en björkkvest i munnen. Det gjorde minsann jag och det gick bara bra. Hahaha, det vore ju nästan kul om det var min morfar som slutade snusa med hjälp av en sten, och min farfar lyckades med en kvist. Vilka naturmänniskor!
 
Önskar er alla en bra dag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Det verkar som att det är ännu fler unga som börjar röka idag.. jag kan verkligen inte fatta det?! Det är ju svindyrt och äckligt och dessutom så är ju ungdomar i allmänhet så himla noga med kläder och parfymer och allt annat.. så jag förvånas över att det inte hjälper med avskräckande exempel?

    Det borde stå: ”Du blir ful och luktar illa och ingen vill hångla med dig”.. typ? haha…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-05-12 15:10)
    Dom här klisterdekalerna vänder sig förmodligen också, till dom yngre rökarna, så det ska kännas extra tufft att röka. Värst är alla föräldrar som faktiskt ”köper ut” ciggen till sina minderåriga barn…VARFÖR gör man det???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.