Vårmönstringen

Vårmönstringen, som Nailheads så vackert kallar den, gick som ni vet till det nya antikhuset i Rödåsel. Det ligger bredvid macken/affären mitt i byn. Dom som driver det har även antikhuset i Rödånäs.

Vi samlades först ute vid klubblokalen för vidare färd inåt landet. Vi åkte en liten extra sväng runt Tavelsjö för att njuta av bilfärden och för att kunna köra i lite lugnare takt.
 
Vi var, enligt ryktena uppåt 45 bilar, kanske någon fler också. Så vi fyllde snabbt upp parkeringen utanför huset, då vi var framme. Vi började först därinne, bland alla saker och kuriosa. Här kommer lite bilder på det:
Vad sägs om en cykelsadel…Theresé? Eller håller den inte måttet. Kolla in den här spjälsängen då:
Den här lampan tycker jag var fräck:
Ännu fräckare är kanske den här rullstolen, fast jag vet inte om den skulle klara av dagens krav på handikapphjälpmedel:
 
Sedan kunde dom som var sugna, både köpa varmkorv, kaffe och fikabröd. Vädret var på topp och det blev en mycket trevlig eftermiddag ute i Rödåsel.
Herr och fru Jonsson står och avnjuter en kopp kaffe i värmen.
 
Ett ställe vi varmt kan rekommendera till alla er som är intresserade av gamla ting. Mycket att se och sakerna var lättöverskådliga, det är ett stort plus i kanten, tycker jag. Då man slipper stå och gräva i gamla kartonger och dylikt.
 
Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-05-13 16:18)
  Jag hade faktiskt dig i åtanke idag och tänkte tvärt, det skulle inte förvåna mig om Lisbet dyker upp, från ingenstans, men inte då. Ehhh…katten??? Jag förmodar att det är en bil du har och inte en katt, eller?

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-05-13 21:03)
  Mja, nu blev jag osäker, jag tog för givet att det var en riktig barnsäng, på grund av höjden, men jag ska inte svära på det. Lampan hade jag velat haft, den skulle sitta som en smäck i vår nya stuga.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-05-13 21:08)
  Hahaha, en resesäng, så du tycker att vi skulle ha köpt den och haft den här? Jag vet inte om det skulle bära sig, om det nu är en riktig barnsäng så törs du inte ha en lite äldre bebis i den, det är ju inte så höga ribbor, den dagen dom börjar på kika över kanten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.