Personligt nummer

Pratade om att betala räkningar på nätet igår, då jag, Kerstin och Janne var ute och gick. Det är ju en hel del siffror som ska fyllas i och man tycker väl att det skulle kunna gå göra lite enklare.

Varför kan man inte ge varje invånare ett personligt OCR nummer, typ, personnumret med några extra siffror på slutet. Då behövde man inte hålla på att tjollra med olika siffror varenda gång en räkning ska betalas. OCR numret är ju bara en bekräftelse på vem som betalat eller hur?

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  …eller så skaffar man e-faktura, så slipper man knappa, och man slipper alla tråkiga räkningar i brevlådan… Win-win-situation liksom… Plus att jag tycker man får bättre översikt, då jag fyller i mitt excelblad varje månad över hur mycket jag hade i lön, vad jag spenderat pengar på, och räkningarna som kan variera. Då vet jag hur mycket som är kvar i slutet sen. *rekommenderar*

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-05-25 09:21)
  Men det är ju bara för att du fixar exel, jag blir galen på sånt där. E-faktura, tja, why not, men är det alla företag som erbjuder dessa? Så var det då inte för nåt år sedan, då fick man gå in på banksidan och kolla vilka som hade sånt och kryssa för om man ville ha det. Och slutligen, alla har ju inte en dator utan skickar in till bankgirot istället, för deras skull vore det lättast med ett personligt nummer. Fast med utvecklingen som finns idag så är väl bankgirot snart ett minne blott.Ps.vi kollade in erat projekt igår, det lät ju billigt, så länge ingen bjuder över, såg inte så dumt ut ds

 3. Theresé Hällsten

  De vanligaste har e-faktura. De enda där jag får pappersfaktura, är om jag beställer något, typ panduro. Telefon, internet, csn, el, de flesta har e-faktura. När man fyller i pg eller bg för betalning och man ska signera så ploppar det upp en ruta ”Vill du ha e-faktura från denna säljare?” eller nåt sånt… Då kan man anmäla sig direkt.
  Jag får inte ens lönebesked, egentligen, då jag har en elektronisk postlåda, för att slippa papper. Annars finns det en penna man kan köpa, som läser av bokstäver/siffror om man tycker ocr-numren är krångliga.

  Anders ska ringa om projektet idag… Får se…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.