Likström/växelström, jordad

 

Man säger ju att en person som ska begravas, har blivit jordad, då dom är nersänkta, och jag kan inte låta bli att fundera över ordet jordad för man skulle då kunna tro att personen ifråga fått likström i sig eller kanske inte. Det var bara en sån grej som poppade upp i huvudet då en granne berättade om en begravning, men jag sa faktiskt ingenting då, en liten farstu har jag, och dom flesta knivarna i lådan är slipade, kanske inte jättevassa, men ändock 🙂
 
Igår började mitt stora projekt ”tvätta köksfönstren”, fy för den lede. Det tog några timmar men då skulle alla blommor i badkaret och sköljas upp, en del fick ny kruka och lite mer jord, gardinerna skulle strykas, trä persiennen skulle ner för att sedan sättas upp igen och framförallt, och kanske mest tidskrävande, när allt var förberett och klart för att startas upp, så saknades fönsterputs så jag var tvungen att göra en liten tjurrusning ner på HP:s för att införskaffa medlet.
 
Nu ställde jag om bordet och vips så blev köket lite större:
 
Nu beror det bara på katterna om bordet får stå kvar på detta viset, dom har en gång i tiden varit ganska förtjusta i blommorna och jag har ingen lust att dammsuga upp blomjord från köksgolvet, varje dag.
 
Imorgon åker Kerstin och Janne till Cypern, dom blir borta i två veckor, och nu råkar jag veta att Janne har lyckats pricka in sin födelsedag då dom är därnere, konstigt. Han fyller jämnt, som det så vackert heter, men inte en siffra i 70 är väl jämnt egentligen. 7:an, ojämn som den bara kan bli, och nollan har jag inte riktigt pejl på, är den ojämn eller jämn, är det en siffra överhuvudtaget då den faktiskt inte räknas? Ja, jag vet då inte.
 
Vi önskar i alla fall Janne ett jättestort Grattis och hoppas du får en bra födelsedag samt så önskar vi givetvis att ni båda två får en underbart trevlig resa.
 
Åke håller på med bussen och har hittills åtgärdat 3 av 9, tvåor. Usch, men felen han hade på besiktningen är inte så farliga som dom låter, lite små saker, det jobbiga är väl att dom ljusa och fina timmarna på dagen inte är så långa och arbetet förläggs till helgerna då han är hemma på dagtid. Sen har Brälla en gång sagt att tiden du räknar med att förbruka på arbetet med en buss, ska du alltid fördubbla, tror du att det tar en timme så tar det förmodligen två, och lite så har det nog varit.
 
Näpp, nu får ni ha det så gott, vi hörs!

(¯`’•.¸‹(•¿•)›.** .‹(•¿•)›¸.•’´¯)

 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Ingemar Wahlström

  En gång i världen var jag så grymt mansgrisig att jag skickade min tjejkompis för att besikta min Le Mans -65. I kortkort och nätstrumpor…Det gick vägen. Men numera är ju oddsen inte så små att det är en kvinna som testar och då faller ju det tricket. Kan man ringa och kolla könet på bilprovaren i förväg?:-).

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ingemar Wahlström (2010-09-12 10:45)
  Haha…mja, jag har hittills inte sett en kvinnlig bilprovare, hm, synd att jag inte har lastbilskortet då, för isf hade ju jag kunnat åka och besikta bussen. Jag tror att det faktiskt ligger nåt i det du skriver, jag har oftast haft tur då jag besiktat våra bilar, dom har varit mycket trevliga och förstående, i en del fall har man dessutom sluppit få felen på papperet men man har ju ändå åtgärdat dom.

  Fast kortkort och nätstrumpor har jag inte haft på mig, det funkade i alla fall 🙂

 3. Theresé Hällsten

  Hehe, för mig brukar de förklara hur man ska göra och grejer. De kanske tycker att man verka kunna en del… Finns en eller två tjejer i Uppsala faktiskt, men av tre besiktningar har jag fått samma gubbe två gånger, och han tycker jämt att min bil är så fräsch för att vara en -93:a.
  Sist var jag ju i nionde månaden och kom in med Anders M5:a, och killen var smått imponerad! Den gick rakt igenom, utan problem! (Vilken den inte gjort förut! HAHA!) Så på med lösmagen annars! =)
  Annars har du ju inte så långt till besiktningen, och polisen är väl inte där så ofta, så de är väl bara att åka =D

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-09-12 13:32)
  Ojoj, du om någon borde väl veta att om jag skulle ge mig till att köra bussen utan giltigt körkort för den, så skulle väl hela polisskolan stå just utanför besiktinigen och dagens lektion för dom vore då att kolla körkortet. Inte kan jag heller skylla på att jag glömt det hemma, då msåte jag ju påstå att jag trodde att vanligt b körkort gällde för vår lastbilsregade buss. Njae, jag tror Åke får sköta besiktningen 🙂

 5. Helena Nilsson Springare

  Vad hemtrevligt det ser ut 🙂 Jag borde också fixa lite med mina fönster.. men *suck* Hur jag än gör så har jag handavtryck i diverse storlekar att putsa bort. VARJE vecka.. why? Vad GÖR ungarna med fönstren egentligen? haha..

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-09-12 23:31)
  Nu kommer ju inte katterna åt köksfönstren, men du skulle se hur dom ser ut i tv rummet. Där har jag inga blommor i det mittersta fönstret enbart för att dom ska få sitta där och titta ut. Så inga barnhänder på rutorna, men väl nosavtryck 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.