En del fynd i det gamla, nya huset

 

I huset som Theresé och Anders har köpt, så fanns det en hel del saker som lämnats kvar. Jag/vi fick denna lampa som stått i gästhuset:
 
Den är hur fin som helst och med ett vackert sken. Påminner om string epoken, och kommer säkert därifrån också.
 
Theresé tog rätt på denna kaffeburk:
 
Undersidan ser ut så här:
 
Den tyckte jag påminner om något som visas på julaftonen, typ i tomteverkstan, en av dockorna som hoppar ut ur säcken. Visst håller ni med?
 
En hel del andra saker har dom också hittat där men jag törs nog inte berätta hälften av det, man vet aldrig vad som då månde bliva (skrev hon och log lite snett), nä, det får förbli en hemlighet bevarad inom kretsen av dom närmaste, hehehe…
 
Att jobba känns bara kul, men snacka om att huvudet är tungt då man kommer hem. Nu är det ju snart en välförtjänt helg i antågande och det är det absolut roligaste med att arbeta, att man får känna sig förtjänt av helgerna. När man är arbetslös eller sjukskriven eller när man av någon annan anledning är hemma, så flyter helgerna ihop med alla andra dagar och då känns det aldrig så där speciellt. Jag ska riktigt njuta nu då fredagen smyger sig på.
 
Idag hoppas vi på att få ett fungerande avlopp, vilket rappel när det inte funkar. Då påminns man också om hur det var förr i tiden, med slaskhinkar och kallvatten, och vilket jobb det måste ha varit. Tänker också på dagens moderna kök, där många av dom bara har en diskho, gärna en rund sådan. Hur gör dom när dom diskar en ugnsplåt, och hur sköljer dom disken? Allting går, men inte utan lite bökande.
 
Nu är det läge att göra sig i ordning igen, vilka korta mornar det är, numer, jag hinner ju ingenting även fast jag stiger upp strax efter sex på morgonen. Jaja, det får bli som det blir. Ni får ha en bra torsdag, håller en tumme för att ingen snö ska falla, den kan vi vänta med, åtminstone någon månad till, för min del.
Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  De är nog lättare att säga sånt vi inte(!) hittade i huset…
  Jag sa också att kaffegubben såg ut att vara från Kalle’s julafton, eller något från gamla Musse och Långben filmer. Vi får väl vänta till julafton och se om den är med där.
  Du glömde ju flaskan, ännu en gång…!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-10-14 08:36)
  Hm, pucko flaskan menar du, tur att du snart kommer hem då 🙂 jag glömde även den lilla påsen med utbytbara smyckesdelarna, jag hade förflyttat dom närmare dörren så påsen hamnade nedanför bauta spegeln, om den nu ligger kvar där?

 3. Theresé Hällsten

  Jepp, de var ”Puckoflaskan” om det inte är en gammal Krongräddes flaska, men är inte säker. Påsen hittade jag. Har ert gamla kastrull lock också, sen i somras… Blir mycket att släpa på =P
  och ja, vi har sållat… Nästan för mycket. Sen har ju en del, onämnda människor, varit där och tagit saker utan att fråga också. Hade vi inte sållat så hade jag nog haft 20 plåtburkar, 50 olika sorters kaffefat, utan koppar, ett gäng fula tavlor, och en massa annat strunt. Vi har ju inte sparat så många stora saker, förutom någon byrå, kista och fotölj, så det känns inte så som att så mycket är kvar ändå

 4. Marja Granqvist

  I början på 50-talet hade vi inget avlopp hemma i Finland. Vi bar dricksvatten ur grannens brunn, tvättvatten ur ån och hade en slaskhink på golvet vid spisen.Svårt att tänka sig det nu.
  Hoppas slasken är fixad.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2010-10-14 21:41)
  Japp, nu rinner det undan igen, härligt! Själv har man väl varit bortskämd med både varmt vatten och eget avlopp i alla år, men när min mamma var liten så var det julbad som gällde, och inte bara det, farfarn skulle bada först och allra sist fick barnen krypa ned i det använda vattnet som burits upp från den igenfrusna tjärnen. Inte så fräscht, minsann. Men vi vet ju också att vatten idag, är en bristvara på sina ställen och vi har en tendens att slösa, tyvärr. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.