Nämen vilken tur…ehhh

 

En annan roade sig med knäckkokning igår, ett tag var det nära ögat att det skulle koka över, men tur som man har (liiite *ironi*) så gick det vägen:
 
Det är ju nämligen så här och jag vet inte om jag skrivit det tidigare, men jag hade en något konstig tandläkare då jag var 12 år, varenda gång jag kom till henne så tog hon fram filen och filade mellan två tänder, alltid på samma ställe vilket till slut ledde till att jag fick världens glepa mellan dessa två tänder. Nu är det inte framtänderna men nära nog.
 
Fråga mig inte varför detta gjordes, och fråga inte mig, varför jag aldrig ifrågasatte detta, kan ju vara för att jag var 12 år och man borde ju kunna lita på att den tandläkare man går till, vet vad den gör, eller hur?
 
Jag fick byta tandläkare efter ett antal år och min nya undrade vad stackarn den förra hade gjort, så hon fixade dit en lagning i den ”fina” glepan. Min gamla tandläkare kunde jag inte anmäla, då hon gått i pension, utan min nya tyckte att jag skulle vara glad att hon inte längre arbetade och kunde göra mera fel än som redan gjorts. Notera att detta inte heller var det enda som hon ställt till med.
 
Nå, i alla fall, på tal om att vara ironisk då jag skriver att man har tur, så kändes det som om något fastnat mellan tänderna igår kväll, och det var naturligtvis denna lagning så numer har jag fått tillbaka glepan, men sååå roligt. Alltså dags att ordna ett tandläkarbesök, precis som om denna månad inte kostar tillräckligt ändå. Tack för den televerket!!!
 
Nu måste jag fixa lite frukost, jag ska ju iväg och jobba nu på morgonen. Skönt i alla fall att det blir en kort dag, 5 timmar kommer ju att smälla till och sen får man åka hem. Ha det gott!
Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Ja, det finns en uppenbar fara med att äta knäck. Du är nog inte den enda som måste uppsöka tandläkaren, men håller med om att det är ’fel’ månad för extra utgifter.
  Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2010-12-04 19:03)
  Näpp, det var inte knäcken, men jag förstod att några skulle tro det…jag tuggade på en gurkbit 🙂 Här kan vi snacka om marsipan tänder…nä, just ja, det var inte mina ”riktiga” tänder som gick sönder utan en lagning. Och, slapp den nu, lagningen alltså, så hade den förmodligen gjort sitt, oavsett vad jag tuggat på. Även detta skriver jag, vis av erfarenhet. Ha det gott!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-12-05 08:13)
  Ja, inte visste hon vad hon gjorde ialla fall. Jag fick som sagt var vara glad att hon slutat, idag har jag bytt alla lagningar som denna människa gjort, snacka om det. Vissa tänder hade hon ju till och med lappat ihop med varandra, inte konstigt att man aldrig kunde få dit en tandpetare eller tandtråd, så man kan ju undra vad stackarn hon skulle fila upp mellan just dom här två tänderna, knäppt, och knäppt är väl lindrigt sagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.