Riktiga ”Lussekatter” och Nicco

 

Lucia, jaja, inte för att det betyder något speciellt för mig, det var nog annorlunda då man var i 8-16 årsåldern. Som liten för att man gick i luciatåg för att sedan vara ute och lussa, och då man blev lite äldre för att få vaka in Lucian.
 
Vi har som vanligt vårat eget lilla luciatåg, med både Nicco och lusse”katter:
 
Katterna är väl inte sådär våldsamt följsamma, men ändå otroligt tåliga…åtminstone under några minuter 🙂
 
Vid middagen igår så satt jag och läste på mjölkpaketet, det var en kossa där som erbjöd sin koola mjölk, och om man sammalde ihop fem stycken kossor från mjölkpakten så skulle man få sig en bok. Hm…du Nicco, sa jag, kan inte du mejla till norrmejeriet och fråga hur stackarn du ska göra för att få boken, fråga om det verkligen är meningen att du ska köpa fem liter mjölk, du som är mjölkallergiker, för att sedan hälla ut den, bara för att du vill ha en bok? Nu sas det med en stor gnutta humor, inte är hon intresserad av boken och hade hon verkligen velat ha den så hade det väl funkat, vi dricker ju mjölk, men jag undrar varför dom aldrig har såna grejer på den mjölkfria mjölken eller på havredrycken? Det finns ju otaligt med barn som är just mjölkallergiker och laktosintoleranta.
 
Idag är det jobb som gäller, 7-14, så nu är det väl bara att förbereda sig för detta. Tidig frukost och påklädning, samt iordningställa en typ av lunch som jag kan ta med. Ha en fin lucia, och kom ihåg, alla lussekatter är gula, och bör så vara.
Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2010-12-13 19:08)
    Jag har testat pepparkakor med philiadelfiaost, blandat med lingonsylt, kan rekommenderas. Är inte heller överförtjust i saffran, godast är dom nog när dom är fylld med mandelmassa…mja, nu pratar jag inte om Enya och Eloise, utan om riktiga lussekatter 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.