Rysk Roulette

Snacka om att man leker rysk roulette då man är ute i trafiken, en dag som denna. Jag fattar inte hur det kan vara tillåtet att lämna, över metershöga snödrivor vid in och utfarter. Helt livsfarligt, då man måste ut med halva huven i vägen, innan man ser om det kommer någon.

Jaja, det funkar ju bra om man satt i en folkabuss, men det är inte alla som kör runt i såna.

Jag körde Ö.K ner mot stan och tänkte att det var precis som ett tvspel, man sitter och kör samtidigt som man ska ha full koll på om det kommer någon gående, som tror att dom syns, fast i själva verket, lyser inte ens lyckoluvan upp, som många har på skallen, *tjopp* så dyker det upp en gående och man står på bromsen, sen kommer man till nästa övergångsställe, och hinner lyckligvis se skymten av en vinglig cyklist, innan densamme, försvinner bakom snöhögen för att sedan styra rätt över vägen.

Nä, inget roligt spel det här, det är bara att hoppas på att alla tar det väldigt försiktigt och att ingen får sätta livet till.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Ja, man kan inte vara nog försiktig nu. Som fotgängare kikar jag försiktigt fram bakom snöhögarna och försöker på alla sätt göra mig synlig och kollar noga att bilarna stannar innan jag vågar gå över.
  Nu räcker det med snö för i vinter, eller hur?
  Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-01-12 17:20)
  Då är du precis som en riktig fotgängare ska vara…en som alltid kollar innan dom travar iväg, det finns trots allt, en viss risk att chauffören inte sett en i tid, håller för hög hastighet för att hinna bromsa, fått en hjärtinfarkt, epileptiskt anfall eller gud vet vad, och kan därför hitta av en fotgängare som bara tar saker och livet för givet. Jepp, nu vill vi ha vår i luften och takdropp, jag längtar!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.