Polsk rönnbärsvodka, på min ära

Amerikanskt-kubanskt töväder i sikte

Detta var en rubrik som Vk hade ute igår och det första jag tänkte var givetvis, nu j-drar ska vi få hit nåt eländes väder som ska smälta bort all snö på en vecka. Men jag hade fel, det fanns en fortsättning under rubriken och det handlade om nåt helt annat, och jag citerar:
President Barack Obama gör det nu enklare för religiösa grupper och studenter att besöka Kuba. Det ska också bli mindre krångligt att sända pengar dit, meddelar Vita huset. Men inga öppningar görs ännu för någon amerikansk massturism på den karibiska ön. Slutcitat.
Med tanke på hur konstigt vädret har blivit, inte bara här utan lite överallt, alla naturkatastrofer och dylikt, så är det nu knappast något som skulle förvåna längre. Men att det blir väder, som dom så vackert brukar säga efter nyheterna, det behöver dom ju egentligen aldrig påannonsera, det vet vi ju redan 🙂
Jag hittade en flaska polsk rönnbärsvodka i huset, osprättad, det är en vodka som tillhör en av Åke och mina favoriter, den ska blandas med portello eller sockerdricka, för att komma till sin fulla rätt. Jag köpte en flaska för en två-tre år sedan och då fanns den inte på hyllorna utan man fick beställa den. Idag vet jag inte om den finns länge.
Vi bjöd hit Kerstin och Janne igår kväll så dom hjälpte oss att tömma flaskan, sen hade vi också en whiskey och en öl att bjuda på, samt en liten räkmacka till det, inte så pjåkigt minsann.
Åke gjorde följande iakttagelse i fredags och jag tog två bilder på det så nu får ni dels berätta vad ni tycker er se på den och framförallt, om ni kan se vad jag fotograferat.
Ha en fin och lugn söndag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , ,

13 kommentarer

 1. Ingemar Wahlström

  Jag gråter floder av nostalgi!!! Denna vodka var en vanligare dryck än kranvatten då jag gjorde lumpen. Och så smarrig. Men nu har jag inte sett den på 35 år.
  Jättekul:-)).

 2. Theresé Hällsten

  …förresten så kan man gå in på systembolaget.se och söka på lingon, så kommer alla sorter upp som har smak av, eller innehåller lingon, upp. Den ovan verkar inte finnas längre.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-01-16 10:04)
  Så du ser en skade sjuk fågel, hm…nä jag fattar nog att du menade en skadeskjuten sådan, ja, vi ser i alla fall en fågel, sen om den är skjuten eller sjuk, får fanatsin tala om för var och en, om det är hålet i magen du syftar på när det gäller skjutningen, så är det efter mitt finger då jag skulle visa Åke någonting 🙂
  Den så kallade fågeln eller anden, visade sig på våran inglasning.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ingemar Wahlström (2011-01-16 10:08)
  Tyvärr är det som Thresé säger, vodkan finns inte längre att få tag i, i alla fall inte här i Sverige…så jag får försöka hålla kvar smaken från igår då. Svärfar bjöd mig på min första rönnbärsvodka grogg, 1984, på Lövångers rallyt. Den var lika god då, som den var igår.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-01-16 13:26)
  Fast när man klickar på beställ här så blir sökresultatet 0, jag sökte på det polska namnet samt rönnbärsvodka och fick 0 i resultat, även där. Har hittat på en utländsk sida, men det stod att det var slut i lager och bara eventuellt, skulle komma tillbaka. Vidare, om fågeln. Där du nu säger att hålet är, om det ska ska förestlla ett öga, så tyckte vi att det var vingen och högre upp sitter skallen, han/hon tittar uppåt, mot vänster.

 6. Marja Granqvist

  Är det en snöklump på fönstret i form av en fågel?
  Ser nästan ut som en fågel som flugit in i rutan och frusit fast.
  Har aldrig hört talas om polsk rönnbärsvodka. Jag får en sträv känsla på tungan.
  Kram

 7. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-01-16 23:15)
  Ingen snöklump, däremot en liten isformation som bildades av kylan, inne på vår inglasade balkong. Vi tycker det ser ut som en fågel, men vi ser inte alla likadant, det är bara fantasin som kan sätta stopp för vad det skulle kunna föreställa. Vodkan blandad med portello, smakar som godis, inte strävt utan gott som sjutton. Men att bara ta den som den är, kan säkert vara lite mera strävt. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten