Var mans rätt, eller?

 

Av någon outgrundlig anledning så brukar det ju varje år vara prat om dessa bärplockare som tas hit från Thailand och diverse andra länder. Samma visa är det också då dom inte får tillräckligt betalt, har blivit lurade på både bärens tillgång och pengarna som lockade från början.
 
Nu till en liten fundering av anledning av vår allemansrätt som vi har här i Sverige. Är den verkligen till för företag också? För det är ju företag som tar hit bärplockarna för att sedan skicka ut dom i skogarna där vår allemansrätt är gällande. Får dom göra så, tjäna pengar på något som egentligen tillhör oss alla som bor här, bara undrar?
 
Jag hade tänkt mig en sovmorgon imorse, men klockan åtta var det kört. När jag väl har vaknat så är det bara att kliva upp. Gissar på en del grävande i huset idag, sen kanske Åkes moster och hennes man, kommer förbi på en kaffe, jag ska ringa dom senare. Nicco hade turen att få två biobiljetter av Theresé, så hon ska gå och se på Narnia eller Harry Potter ikväll.
 
För egen del blir det nog ett tidigt sänggående då jag stiger upp 5.15 imorgon bitti, för att jobba. Ehhh, varför säger man sänggående, man ligger väl ändå ner, eller ja, jag vet ju inte hur andra gör men jag brukar inte gå i sängen i alla fall.
 
Önskar er alla en fin lördag, och kom ihåg, om ni får sladd, frikoppla och styr i vägens riktning, ni med cyklar får nog antingen trampa fortare för att häva sladden eller prova att nå ner med bägge fötterna 🙂
 
 
Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Fru Karlsson

  Det är väl himla bra om bären tas tillvara och det dessutom kan gynna fattiga människor, fast de som anlitar dem, borde sannerligen skämmas för sin girighet!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Fru Karlsson (2011-01-22 14:22)
  Ja precis, jag har inget emot att någon plockar bären, min fråga var om företagen, verkligen har rätt att utnyttja ”vår” allemansrätt, för deras egen, vinnings skull…typ.

 3. Theresé Hällsten

  Marja, vad du än gör så gör inte som mamma skulle ha gjort… Med stavar: Flaxat med armarna och förmodligen petat ut ögat på någon moitionerande pensionär som kom i vägen. Utan stavar: Förmodligen flaxa ännu mer så hon får mer fart och springer rätt in i närmaste snödriva eller måste krama om ett närstående träd. (Kan även vara en annan om man är ute och går tillsammans)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.