200 000 minuter

Dom sa på nyheterna igår att tågen i Sverige, var ifjol, 200 000 minuter försenade. Ok, men nu undrar jag varför man säger 200 000 minuter?

Dom skulle ju lika gärna kunna säga 3333 timmar eller varför inte 138 dygn. !38 dygn låter ju att vara hiskeligt mycket det med, men då är det utslaget på all tågtrafik under 2010, så för att få en rättvis siffra så skulle ju den egentligen delas med alla tågavgångar som varit under fjolåret, undrar just vad den siffran då skulle bli?

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-01-29 09:36)
    Japp, i alläfall i mina öron 🙂 jag upprepade genast vad dom sagt, för att ifrågasätta uttalandet till Åke, men han gav mig inga svar på varför man säger 200 000 minuter. Men jag gissade på att det skulle vara för att det låter galet mycket.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-01-30 18:27)
    Ha, kom att tänka på det här med alfabetet, vi fick lära oss det från a-ö, men sedan ändrades det till att bli lite hipp som happ, bara för att man inte ska ta för givet att bokstäverna alltid ligger på samma sätt. Hm…kan det vara därför man säger 200 000 minuter, bara för att man ska måsta tänka till lite, hjärngympa är ju aldrig fel 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.