Utryckning…igen

 

Det blev en ny utryckning imorse. Vaknade av ett evinnerligt tutande, ni vet, den där lastbilen med backvarnaren. Grannens brandvarnare hade inte gett sig utan tyckte det var dags att väcka upp alla i huset.
 
Jag klev upp, tog pallen under armen och gick över, nu fast besluten att slita ner saken, om jag inte skulle kunna vrida loss den från taket. När hon öppnar dörren kommer precis en kille uppför trappen, och grannen trodde att det var Securitas, hon hade nämligen hunnit ringa till dom, men det var det inte. Han hade precis som jag igår, funderat över vilken bil det var som lät.
 
Han hade klätt på sig och gått ut, för att lokalisera vart det kom ifrån, och hamnade till slut här i trappen. Alternativt så var det grannen som bor längst ner, men som ni vet är inte jag,den rätte att fråga om det, jag vet inte hur han ser ut, trots att jag träffat honom flertalet gånger.
 
Nå, han fick nu det eminenta uppdraget att kliva upp på pallen för att se om han kunde få ner sk-ten. Han fick precis som jag, tyst på den, men ner ville den icket. Då dök Securitas upp, och uppdraget överläts till henne. Men tji fick allihop, det slutade med att den fick slitas ner från skruven den satt i, men nere är den och utan batteri, så nu vore det väl ändå den, om man vaknar till samma ljud imorgon 🙂
 
Vi hade ju ett personalmöte i förrgår, och våran chef skröt över oss anställda, speciellt en av tjejerna som jobbat längst utav oss, hon hade sagt till henne att hon var hennes alldeles egna guldfisk. Åhhh, sa vår handläggare, och tyckte väl att det lät sött, men jag anade nog vart det skulle barka iväg.
 
Jo sa chefen, hon snurrar runt härinne ett varv och sedan har hon glömt vad hon skulle göra, precis som en guldfisk i en glasskål. Sen skrattade hon och alla andra också, för den delen. Senare på kvällen så skulle jag lägga i säng henne och sedan ville hon att jag skulle byta kanal på tv:n. Jag gör det första men inte det andra, går ut från rummet och sedan ropar hon för hon är törstig, då kommer jag på att det var kanal jag skulle byta. Ha, sa jag, vi är nog lite guldfiskar allihop på det här stället, och jag får medhåll.
 
Önskar er alla en fin lördag, även fast det är kallt som sjutton, det är såna gånger vi får tillfälle att vara glad att vi har tak över huvudet.
Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten