En tanke runt en purjolök

Förmoligen vet väl ni, dom flesta i alla fall, vikten av att vara jättenoga med att skölja rent en purjolök, tack vare jordbakterierna.

Men gäller då inte samma noggrannhet då det handlar om potatis och morötter, jordgubbar och annat som kommer från jorden. Hur många har inte plockat en morot, torkat av jorden mot byxorna eller handen och sedan stoppat den i munnen.

Well…I know nooothing! Vet ni?

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Då har du kanske haft tur och inte råkat på någon jordbakterie…
  Jag har plockat morötter direkt, men sköljt av dem i regnvatten. Jordbakterier är ju annars farliga om man har ett sår på handen eller foten… och så kan de framkalla allergi om man andas in dem, ex när man rensar ogräs och står med näsan ganska nära marken.
  Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-03-07 11:54)
  Men jag har då aldrig hört talas om att det skulle vara sååå noga med allt annat än just purjolök, och det är det jag tycker är lustigt. Hur många har inte pallat jordgubbar och stoppat in dom direkt i munnen? Och inte talade någon om för mig då, vikten av att skölja av den innan :-)Men jädrans då purjon skulle hackas i bitar, då fick man minsann veta att det skulle sköljas in i minsta vrå. Tänkte nu, att det kanske hade med en speciell gödsel som används till just purjon att göra, men då är jag alltså ute och cyklar…igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.