En grym pryl

 

Tema ljus, är en utmanings bild, hm…då skulle det ha kunnat vara en bild på jag då, ljushuvud som man är 🙂
 
Men jag sätter ut en bild på dessa ljuslyktor som min mamma gav till mig i julklapp, det blir ett väldigt fint sken i dom:
Och sedan har vi lite Halloween lyktor:
 
Och sen kan jag inte låta bli att sätta ut en del av min samling på ljus, nu har jag inte överdrivet många, det har blivit en del och vissa har jag eldat upp, av leda på dom, andra har jag gömt bort i nåt skåp, någonstans på jorden men dessa fanns i bokhyllan:
 
Ljus och varmt, kunde det ha blivit om vi skulle haft riktigt otur, i förrgår. Jag hade ju varit på Expo och köpt nya besticklådor och diskställ, kommer till huset, lägger upp besticklådorna på spisen, vänder mig om för att kasta något i skräp påsen, vänder mig om igen och då ryker det om lådan som ligger underst, någon har satt på den största plattan på spisen, på ettan, och den är glödhet.
 
Så där smälte besticklådan fast i plattan och efter 25 minuter var fortfarande plattan så het att man inte kunde ta i den, så det har jag räknat ut alldeles själv, att spisen har förmodligen stått på under hela natten. Nu ska vi tacka någon däruppe…kanske, för att inget annat brändes ner, såsom huset eller nåt sånt, det kunde ha tagit en ände av förskräckelse, en Maj brasa i Mars, är ju inte roligt.
 
Nå, nu sitter i alla fall en ny platta där, tack Micke! Och inget allvarligare inträffade ju, så det är bara att gå vidare och vara glad.
 
Vi stökade och bökade i huset igår och så här ser nu vårat badrum ut:
 
Duschhörnan kan vikas in ändå mot väggen så den inte tar så stor plats och det är ju bra i ett litet badrum:
 
Sen hittade jag en grym pryl, i ordets rätta bemärkelse om barnen ska vara med och greja:
 
Jag räknade ut att det skulle ha något med bakning att göra, och det stämde, Åke sa att man kunde använda den till pepparkaksbak, en gör runda, en gör stjärnor och en gör hjärtan och sen var det en till. Snacka om att rationalisera själva utstansandet. Där har då barnen gått och längtat efter att kladda med degen, så plockar man fram den där, tjopp tjopp så var kakorna stansade och klar, tack och hej. Då kan man snacka om grym pryl 🙂
 
Näpp, frukost väntar…sen kanske man skulle ringa Kerstin och fråga om hon ska med ut en sväng. Klockan två är det jobbardags igen. Ha en fin torsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Här var det mycket fint. Häftiga Halloweenlyktor och fräna ljus. Gillar bananljuset, undrar hur skalet blir när det brinner ner.
  Badrummet är ju jättefint och fräscht. Duschväggen var fin, har funderat på en sådan. Var köpte ni det?

  Sån tur att det bara var besticklådan som ’brann’. Tänk om det varit hela fina huset?
  Ha en bra dag! Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-03-17 13:40)
  Det är ingen duschvägg utan två dörrar som man viker ihop till en halvcirkel. Inköpt på k-rauta, jättefin, om man nu får skryta. Bananljuset tror jag Theresé köpte till mig från utlandet någonstans, för en herrans massa år sedan. Ha det gott!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Miss Minnalainen (2011-03-18 11:48)
  Hej på dig! Färgen är enbart brun, inget åt det röda hållet, ser ut som läder/skinn väggar. Ja, jag ångrar inget av dom val på tapeter etc som jag gjort, men som sagt, jag blev nog lite nervös först, över att det kanske skulle bli för mörkt, men det blev det inte…puh! Det har dessutom suttit ett litet fönster därinne men det var vi tvugna att ta bort för att få dit duschhörnan, så en ljuskälla försvann ju.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Miss Minnalainen (2011-03-18 11:48)
  Äsch, bäst jag skyndar att tillägga att filmrummets tapeter har inte jag valt utan Nicco, även hennes badrum däruppe, bestämde hon färger och tapeter i. Kan ju gissa vilken sur kommenatr jag hade fått av henne annars, om jag inte gjort detta tillägg 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.