Magnetisk fart

 

Åke har i alla fall kommit på felet med våran gamla dator, varför den bara blev svart då man startade den. Det gäller bara om ”pinnen” det mobila bredbandet sitter i då man sätter igång den, då ”kraschar” den, men inte annars. Kan det ha varit ”pinnen” som gjorde att vår nya dator, havererade? Ja, inte en omöjlighet, Tack för den Telia (televerket, brukar vi ju annars tacka).
 
Den sista Maj, ska vi tydligen ha Internet i huset, så inte tycker jag då att Umeå energi kunde påskynda det hela, så det blev störande bra. Jaja, snart ska det väl vara färdigt och då får man förhoppningsvis vara nöjd och glad. Men nog är det en smärre djungel att veta vad man ska välja för bredbands leverantör, jag tror att vi satsar på T3, så får vi se vad dom kan leverera, annars går det väl alltid att byta, men jag ska inte ropa Hej förrän vi sitter där…uppkopplad och klar.
 
Jag åkte upp till morsan igår, innan jobbet, hon skulle nämligen ha celebert besök från Renbergsvattnet. En gammal kompis till mig och hennes fostermamma, hade varit hit en sväng och tog tillfället i akt att hälsa på. Det var evigheter sedan jag träffade Annelie, och hon var snabb på att berätta om en av gångerna vi camperat ihop. Hon hade kommit upp till stugan i Malå och bodde givetvis med mig.
 
Hon hade fått över 300 myggbett, då vi varit ute under dagen och nu ville hon att jag skulle rita något på hennes rygg. Hon hade förväntat sig ett mästerverk men jag hade ringat in alla myggbett och sedan skrivit bredvid dom, vad det var för något…typ, myggbett, kvissla, finne osv. Haha…jaja, så kan det gå om inte haspen är på. Och tur var det väl att det gick att tvätta bort.
 
På jobbet fick vi besök av chefens svåger och hans dotter. Vi fick äran att gå bort med henne till en lekpark som dom har på gården bredvid, med en jättegunga. Hon hoppade genast upp på den och försökte få ordentlig fart och snurr på den. Då hon äntligen lyckades, så låg hon där och tittade ner genom nätet och sa: -Vilken magnetisk fart jag har!
 
Jodu, sa jag till chefen, det har du aldrig varit med om va, en magnetisk fart, det lät lite små mystiskt så där. Fast i själva verket kanske hon egentligen menade magisk, men det må då vara hänt, det lät då roligt. Annars kan man ju fundera hur en sån fart skulle fungera. Det skulle kunna vara då man försöker sätta ihop två magneter med varandra och man har fel sida uppe, det kan man kalla magnetisk fart det, det är ju stört omöjligt att få dom att hålla ihop, och dom gör allt för att komma ifrån varandra. Jag undrar till och med om jag inte har hört någon gång, på tv, att dom använder sig av något magnetiskt i berg och dalbanorna, hm…ja, jag ska inte svära på det, men inte brukar ju vara omöjligt.
 
Nu önskar jag er alla en fin dag, själv ska jag ha över några ”gamm” grannar på grill lunch, (gamla med viss modifikation) jag ska stå för kol, sittplatser och kaffe, så får dom ta med det dom vill lägga på grillen, det blir säkert trevligt.
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  I en cyclotron så skapar ju magnetismen farten för partiklarna och gör att atomkärnorna splittras så vi kan utvinna strålningen. Så magnetisk fart är kanske inte så konstigt ändå.
  Japanska tåg, och en del berg-och-dalbanor använder sig av magneter i spåren för att attraktionerna ska gå fortare. Men de är motvända magneter, alltså som repellerar, och då får vagnarna att ”lyfta” ovanför spåran. Mindre friktion = mer fart. (Som att åka skridskor på lite blöt is)

 2. Marja Granqvist

  Sitter och skrattar högt över dina funderingar kring ’magnetisk fart’. Jag tycker det var ett bra uttryck.:D
  Jag tycker ni är duktiga som inte har brutit ihop över turerna kring Telia. A never-ending-story.
  Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-05-10 19:17)
  Jag tror som du, att det blir en aldrig avslutad historia. Och det roligaste av allt är när dom själva inte vet, vad dom pysslar med, dom kan inte svara på frågorna, men dom VET, att det kommer att funka. Jaja, det ska bli spännande att se vad som nu händer den 15. Att våra datorer sedan har havererat kommer dom säkert aldrig att ta på sig, svårt att bevisa, men med två stycken som kraschar med en dags mellanrum i samband med att deras pinne är instucken, så finns inte mycket tvivel från min sida, men…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.