Han eller hon

Solen är en hon, säger chefen, ja säger jag, och månen är en han…mångubben, jorden är också en hon…moder jord, fast jord-gubben, borde väl rimligtvis vara en han, men inte på spanskan, då ordet jordgubbe räknas som feminint, ha…

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Theresé Hällsten

    Gubbe är tydligen ”esposo”… Men månen har ju olika betydelser i olika länder. Vissa indianer trodde att de var en ”bullfrog” och på Samoa trodde de att kvinnor satt och spann moln på månen… Gubben i månen borde i alla fall ”esposa de la luna”… På spanska alltså…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2011-06-03 19:23)
    Som jag nu har förstått det så är det feminint om det är la..före ett ord, och maskulint om det står le före, stämmer det? Och esposa, är alltså gubbe? Tur att jag inte läser nåt språk, skulle inte fixa det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.