Gårdagens pysslande och pusslande

 

Var det varmt eller var det varmt igår. Jag tvättade undan lite, dammsög i källaren och sedan for jag till vår ”gamla” gård och satt ute där med, Inge-Gerd, Jan B, Kerstin och Ingrid. Efter någon timme…eller två. Så kom Jan A hem och kokade oss en kaffe, ja det var tur att du kom, sa Ingrid till Jan, annars hade vi väl fått vara utan kaffe 🙂
 
Sen körde jag till plantagen och köpte oss två rosor, och nåt annat grönt, som skulle ner i rabatten, hittade också sex stycken oranga höstglödar som skulle ner i vårat nya projekt…fågelbadet.
 
Passade på att grilla till middag och den intog vi ute på gården, värsta uterestaurangen. När Åke vilat sig på hela ryggen så påbörjade vi projektet som numer ser ut så här:
Smultron och höstglöd,varvade med varandra.
 
Jag satte rosorna och det andra, samt mina gurkor, nu får det bära eller brista, ute i rabatten, och det såg då bara bra ut. Dör gurkorna så kommer rosorna sedan att täcka dom.
 
Tydligen var det träff på Gammlia igår kväll, något vi missat, men å andra sidan, vi hinner nog åka dit sedan också. Vi gjorde tvärtom, när alla åkte hem så tog vi en sväng på stan i vildkatten. Morsan ringde och sa att dom skulle komma förbi med nåt älgkött och undrade om vi skulle vara vakna, halv elva kom dom. Och då hade vi fortfarande tjugo grader ute, härligt…men nästan, bara nästan, för varmt.
 
Ni får ha en fin dag, själv börjar jag jobba två och Åke ska väl fortsätta med projekt Caprice, Camaro eller vad han nu hittar på, ikväll.
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Miss Minnalainen

  Det är verkligen varmt nu, man blir alldeles däst och orkar inte göra nåt eller laga nån mat (misstänker det blir mycket sallad och grill i sommar). Ironiskt nog så har en av mina kompisar åkt utomlands, varför det kan man undra när vi har kanonväder här hemma i Sverige! 😀

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Miss Minnalainen (2011-06-09 07:29)
  Jag har också hört om dom som åkt utomlands, jag begriper det inte heller 🙂 Fast å andra sidan, man kan ju aldrig lita på väderleks rapporterna, så det kunde ju ha varit ett riktigt sk-t väder här. Näpp, det där med mat är inte lätt, man vill inte laga den och kan inte heller komma på vad man skulle vilja äta heller…köttsoppa en varm dag, hahaa, skulle inte tro det.

 3. Lisbet Olofsson

  Det var väldans vad du grejar , planterar och inflrskaffar en massa fantastiskt fina prylar som BIL. Så roligt att se den och höra att andra har sett den etc.

  Mysigt det hördes med att grilla – får nog göra det också. Det är ju varmt så det ligger som hand i handske. Ta avar på dig.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-06-09 09:33)
  Jo nu verkar det som om man fått upp farten, kanske ska ta och varva ner lite nu. Lade du märke till Camaro färgen på höstglöden? Hade det inte varit för den så hade jag nog valt en annan blomma. Buick brun har jag inte hittat än, men vet av en blomma som heter choklad blomman, den kanske skulle platsa här, hm…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten