Jag lever…än

 

Jag var ju till tandläkaren i förrgår, inte speciellt kul, men vad gör man? Tanden som jag haft problem med, har en gång i tiden blivit rotfylld, och det fick man i alla fall vara tacksam för, hålet var nämligen så djupt att det gick ända ner till käkbenet. Och i och med det så var det svårt att laga den…men till slut så.
Det som kanske är mest retfullt är att jag lagade den för kanske tre år sedan, sa då –Dra ut den! Men inte då, nä den här kan vi laga, sa dåvarande tandläkare. Och det gjorde han, men jag tyckte aldrig att den kändes speciellt bra. Sen gick den sönder efter nåt år, -Dra ut den! Sa jag, nejnej, den där går att laga, och det gjorde han, och återigen så kände jag att det inte var rätt.
Och nu vet vi ju varför, den var djup redan då och det har alltid fastnat mat där, inte underligt om det har kunnat bli hål i tanden, nu kunde hon dessutom inte sätta dit något annat än ett provisorium, eftersom ”vanliga” lagningar inte tål fukt och tydligen går det inte att hålla torrt så där långt ner. Nu får den där sitta så länge den kan och sedan blir det en fejkad tand. Tänk om jag hade fått dra ut den från början, så hade jag kunnat lägga dom pengarna jag nu betalat på den nya tanden istället. Mm, så kan det gå om man heter Maria, eller hur det nu var.
Jag var kaffesugen igår och hittade nescafé i skafferiet:
Burken stod där redan då vi flyttade hit och egentligen borde den nog inte ha gjort det för enligt bäst före datumet skulle den redan ha sprungit vidare:
Men jag testade i alla fall, tänkte att jag sätter mitt liv på spel och provar en kopp, vad värre kan hända än att man vandrar vidare:
 Nå, jag lever då idag och kaffet var det absolut inget fel på, det var smakrikt och gott.  Det där med bäst före datum, då det gäller kryddor och såna här saker är nog mest en smaksak, att grejerna kanske tappar lite sting.
Jag träffade mamma igår på barnens hus, vi kollade in presenter till Sally, sen fikade vi, jag var in på Ohlsons och köpte vaxduk, sedan gick vi på kupan, jag åkte på Biltema och fixade grilltunnan till Andre, gjorde den där tvärsvängen på Jula, var in på granngården och köpte jord, planterade lite purjolök, jordgubbar och några blommor som jag redan glömt namnet på, men tror…bara tror att dom kan heta lejongap och var i flera olika färger. Sen ringde dom från Umeå Energi och klockan sju i går kväll, funkade äntligen internet.
Efter middagen kopplade vi släpen och åkte upp på Jula och köpte dom där två sakerna, jag skrev om tidigare, en av dom var Åkes födelsedags present från mig, kolla in schabraket:
Nu ska den inte stå precis där men den är mobil. Där kan han ligga och ta igen sig i fin vädret, det kan han ha gjort sig förtjänt av.
Idag ska jag hämta chefen och hon som jobbar idag, jag ska bjuda på fika och chefen ska få ta en husesyn här, när vi nu är två så får vi in henne i huset, på egen hand så är det nog för krångligt. Ni får ha en bra dag, det ska jag ha, och jag ska även ladda inför helgen, jag jobbar nämligen lördag och söndag, sedan är det …SEMESTER!!!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Jan A

  Tjänixen Maria!
  Kul att ni äntligen fått fast uppkoppling till internet. Men det tog tid, trots att du är tjurig 😉

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2011-06-17 07:38)
  Good morning Jan! Ibland hjälper det inte att vara en tjurskalle, fast å andra sidan, hade vi inte ringt upp dom så hade det aldrig hänt nåt heller. Visst kunde väl dom ha lite service och tilll exempel ringa upp sina nya kunder efter nån vecka för att kolla läget och höra efter att det fungerar,då hade dom minsann fått höra ord och inga visor 🙂

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Miss Minnalainen (2011-06-17 11:24)
  Jo nog är det så, jag kände då absolut ingen skillnad, värre är det med kött, bröd och såna saker…dom fixar man nog inte att äta efter 12 år 🙂 Kopparna, för dom var ursprungligen tre stycken, en grön, en röd (den lever ännu) och en beige, alla med olika mönster och text på, har jag en gång för evigheter sedan inhandlat på dollarstore i Härnösand, och hittar jag några likadana så kommer jag att köpa dom också, mina favoriter.

 4. Miss Minnalainen

  Jag är kinkig med kaffekoppar, det ska vara ”rätt” kopp och som kaffet smakar bra i, den för inte vara för stor eller för liten, ha ett bra handtag och sen är det ett plus om den är söt ^__^
  Åh Dollarstore? Hade gissat på något mera antikt, haha!

 5. Marja Granqvist

  Vilken läcker duk du har på bordet.
  Åke måste vara nöjd med den fina presenten. Du har väl räknat med att få låna den ibland? Fast å andra sidan såhar du ju sån turbo på hela dagarna att du kanske inte har tid att ligga och ta igen dig.:)
  Ha en fin helg. Kram

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-06-17 22:31)
  Hängmatta är inte riktigt min grej…blev kanske avskräck i min ungdom, skriver om det i dagens blogg. Duken på köksbordet är något jag hittat hr i huset, garanterat nåt 60 tals stuk, min svärmor använde den då aldrig så jag hade inte sett den tidigare. Ha det gott!

 7. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Miss Minnalainen (2011-06-17 13:00)
  ¨Jag håller med, om kaffet ska smaka riktigt gott ska koppen helst vara lätt, tunt porslin, och man ska få in fingret (utan att det fastnar) i örat. Hm…lät knepigt det där, att stoppa in fingret i örat, hahaa…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten