*tvi vale* vilken stank!

Undrar om det finns en speciellt växtkraft på Ålidhem, det är ju inte bara Chefens gurkor som är som schabrak, denna ampel hänger vid en ingång på väg upp på centrum:

Jag har då aldrig i mitt liv skådat något liknande. Apropå växter och sånt, på den tiden Åke bodde hemma, närmare bestämt här i huset och exakt i detta rum där jag nu sitter, så hade han, i ett glas, med vatten, ett gäng ärtor.
Dessa skulle på något sätt svälla eller få utväxter av något slag och han gick i väntans tider, på att något skulle inträffa. Tiden gick och glaset med ärtorna glömdes bort. Men så en dag, fick han främmande, en kille som aldrig varit till honom förut, och han gick en liten rundtur i Åkes rum och snubblade så över glaset. Han lyfte upp det, skakade lite lätt på det och undrade vad det var, sedan ställde han tillbaka glaset och det glömdes bort…igen.
Men när killen gått så spred sig en obehaglig doft, inte bara i Åkes rum utan i hela huset. Elsie, svärmora, undrade lite surt över vad det var för konstig kille han haft hem, som luktade på detta viset. Soppåsar tömdes och jakten på det som stank så illa, fortsatte i flera dagar. Men till slut så, efter många ojanden, frågetecken och snifffande, så fann dom orsaken, det var ju givetvis glaset med ärtorna. Hade dom fått stå orörda hade dom förmodligen inte börjat stinka, och nu hade den stackars kille satt hela alltet i rörelse, om han bara visste vad han orsakat.
Den killen, stod här utanför staketet i går kväll och Åke pratade lite tvärt med honom, sedan berättade han denna lilla episod för mig. Jag skrattade gott, och kunde riktigt se framför mig hur Elsie rynkade på näsan och hur hon öst bannor över den oskyldiga killens lv och leverne. Tur att dom hittade den riktiga boven 🙂
Nu ska jag ut och dricka kaffe med min man, ha det gott, allihop!
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Oj.. det där var ju snäppet för mycket om man säger så… haha.. undrar om man FÅR ha så där mycket om man ”bara” bor i lgh? Det är ju fler att ta hänsyn till… typ, allergiska barn etc..

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-07-23 08:22)
  Tänk dig vid en brand…du rusar ut genom dörren och blir knockad av en JÄTTE blomma, obra. Men just den där ingången tror jag, jag vet inte men, att det är till ett boende eller en typ av behandlingshem. Men det kanske ändå inte är så smart att ha den hängandes just där.

 3. Fru Karlsson

  Apropå dålig lukt…vi får då och då genomsöka huset efter ruttnande muskadaver…urrk..
  Några gånger har vi inte hittat den och misstänkt att någon mus ramlat och dött i någon mellanvägg. Lukten sitter i lääänge 🙁

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Fru Karlsson (2011-07-24 09:23)
  Tror att jag är lite segtänkt idag, jag läste ordet muskadaver som musk-adaver, och funderade vad sjutton det kunde vara för något. Undrar om vi hade fest igår eller 🙂 Ja, usch, det kan ju inte vara kul, speciellt om man inte hittar den, tur att dom är små i alla fall, till slut är det väl bara skinnet kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.