Han stack iväg…

 

Fick höra av kursledaren en liten händelse som han var med om, för ett antal år sedan. Han hade en kompis som var stolt ägare till en jättefin och stor, grön, papegoja, nu minns jag inte namnet på fågeln så han kommer i detta sammanhang att kallas för Pelle. Den aktuella kvällen så hade kursledaren och hans kompis placerat sig ute på balkongen där dom i lugn och ro intog varsin öl.
Rätt var det är så dyker Pelle upp och sätter sig på balkongräcket, något han tydligen inte gjort förut. I samma veva kommer ett helt gäng med fåglar in på gården och sätter sig i ett träd som blir helt täckt av alla fåglar. Pelle vrider på huvudet och sitter däruppe på räcket och stirrar på dom. Huvudet går upp och ner och han ser koncentrerad ut.
Som i ett trollslag och på given signal, lyfter alla fåglar från trädet, stiger upp mot himlen och bildar ett V. *Pang* så lyfter även Pelle, och flaxar för glatta livet och tar plats i denna V formation kvar på balkongen sitter kursledaren och kompisen och bara tittar på fåglarna som försvinner, och ser att Pelle tar en plats i ledet, -Hej Då Pelle, säger kompisen och Pelle försvinner för gott.
Huruvida Pelle tog sig någonvart, vet ingen, förmodligen orkade han inte hålla upp takt och fart för en längre flygtur, men man kan ju alltid fantisera om att han gjorde det så får historien ett lyckligt slut 🙂
Idag åker vi till Malå, fram och tillbaka, det blir en riktig söndagsutflykt det. Vi tar Jeepen och släpvagnen, ska hämta hem Åke…nä det var ju Niccos, EU moped, tömma kyl och frys så vi får stänga av den och lägga in korkmatta på utedasset samt sätta fast handfatet därinne. Vi hade nämligen hört ryktas om att det skulle regna där i helgen och därför åker vi bara över dagen.
Så jag önskar er en fin och händelserik söndag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.