Lutande stolpen på…

 

Enya är som en baby, ibland springer hon runt och jagar mig och så fort jag tittar på henne och böjer mig lätt framåt, så gör hon sig beredd att hoppa upp. Hon har än inte gjort det, förmodligen för hon känner att det kan bli fel om hon måste ta tag med klorna för att hålla sig kvar.
Nä, däremot får jag böja mig ner så pass att hon når att sätta upp tassarna kring min hals, vilket hon gör, sedan lägger jag ner handen bakom henne och då stiger hon upp med tassarna i handen och jag ställer mig då upp. Hon tar ett ordentligt tag om min hals med tassarna och borrar in huvudet under hakan på mig…sedan kan hon sitta där i två-tre minuter och sen vill hon ner igen. Vid såna tillfällen är det svårt att ta ett kort på henne, för hon kommer emot mig så fort jag sänker blicken mot henne 🙂
När jag nu liks hade kameran framme igår så passade jag på att ta ett kort på den fina lyktstolpen som dom planterat eller för all del, placerat, på andra sidan vägen:
Visst har dom fått den rak och snygg (skrev hon och smålog). Nicco sa att dom stått där jättelänge med diverse fordon för att få den rak, men sedan lade dom ner och åkte därifrån. Nu har dom kopplat i strömmen i den så jag vet inte jag, men det ser ju då ut som om dom är nöjda med sin insats.
I eftermiddag ska jag nog sätta mig på bron och fota alla knäppa fotgängare, cyklister och bilister, som passerar här. Det är verkligen cirkus. Vår in och utfart är inte märkt med vare sig övergångsställe eller cykelöverfart…inte än. Men av någon ofattbar anledning ska ändå alla över, just här. Och hälften eller mer, av alla bilister stannar för at släppa över dom.
Inget ont sagt om att man kanske vill vara snäll…men dom tvingar ju dessutom mötande att agera likadant. Gå bort till dom riktiga övergångsställena istället, så det blir någon ordning. Dessutom genar jättemånga över den nyplanterade gräsmattan…varför? Ni ser bara löjliga ut där ni går och försöker undvika att skopa upp jord i sandalerna.
Jag råkade sitta ute på bron igår, då Åke kom hem från jobbet, han blinkar för vänstersväng, stannar för det kommer mötande och givetvis kommer det folk från höger och på vår infart ställer det sig två cyklister som ska över åt andra hållet…mitt i vägen. Dessutom stannar nu den mötande trafiken för att släppa över människorna, ser ni scenariot framför er? *SUCK*
Nu har jag slutat sucka, ska ordna någon typ av frukost och sedan får vi se vad jag gör. Kanske städar upp lite och sedan ringer och hör vad mamma tänkt göra idag. Önskar er alla en fin dag!
 
Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Det måste se jättegulligt ut när Enya kramar dig. Och det måste kännas skönt att få en sådan kattkram.
    Jag skall till Nolia i morgon, men jag ska med en ’krävande’ kompis, så jag hinner nog inte över på fika hos dig, men jag kommer gärna en annan gång.
    Ha det så bra. Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2011-08-11 18:31)
    Ja, det känns precis som ett barn som håller sig fast. Apropå fika så kommer det fler dagar, det värsta är väl detta med katterna, hm…jaja, vi får se och höra vad som blir framöver. Hoppas du fyndar på Nolia 🙂

  3. sara

    Jadu, vi som bott på villa området på västerslätt i ca 30 år är ganska vana vid hur området såg ut för 2 månader sedan då man kunde cykla över vägen vid ett riktigt cykel och gång ställe med stopp knapp och hela faderullan. När dom nu bygger om och det bara är stora grusgångar överallt och man blir tvungen att cykla en massa omvägar så blir man lätt irriterad över allt jävla grävande som aldrig blir klart.
    Tills det helt plötsligt börjar likna ett övergångsställe precis utanför ditt och Åkes hus,märkligt tänker alla som bor här men den vägen är ju den bästa som finns just nu för tillfället även om det inte har dykt upp några sketna vita streck på vägen som tycks ska vara ett måste i detta nu enligt dig. För ja vi kan faktiskt ta oss lite mer åt vänster och ta oss över det ”riktiga” övergångsstället men ärligt talat det är bara omständigt och dessutom så får man bara gå över där inte cykla och vad vet du om våra problem ni cyklar väl inte? Ni har ju bara 5-6 bilar och världens största monsterbuss, kan ni ens gå?

    Bara för ni bor just där allt byggarbete händer och sker så betyder det inte att ni har rätt att lägga er i vad andra människor gör precis utanför er tomt. Med eller utan cykel, tråkigt att att vi alla tycker livet är eländigt just vid västerslätts centrum detta år men det är inte bara ni i åkes hus som tycker det är besvärligt.

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till sara (2011-08-12 19:43)
    Jadu Sara, Åke har också bott här sedan 1958, så han vet också hur det har sett ut här. Och du tycker inte att det är konstigt att det är planlagt enligt detaljplanen ett övergågnsställe precis på vår in och utfart??? Då tillhör du en liten oförstående skara. Hoppas att det är övergående. Sedan undrar jag vad du menar med och jag citerar: även om det inte har dykt upp några sketna vita streck på vägen som tycks ska vara ett måste i detta nu enligt dig slutcitat. Vart har jag skrivit att det är ett måste? Dom ska rita dit dom och det vill vi inte.

  5. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till sara (2011-08-12 19:43)
    Slutligen Sara, kan man ana en viss avundsjuka på våra fordon? Vi får väl ha tio bussar på vår gård…om vi vill, eller fjorton bilar, vad rör det dig? Jag hoppas bara att vi inte kör över någon människa då vi ska ut eller in, det är det jag har problem med…men tydligen inte du. Kika gärna in på en kaffe så kan du få se själv, med egna ögon, vad vi ser varenda dag, bilist, cyklist som gående. Hej och hå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten