Mystisk grop under bron

 

När vi skulle åka upp på Gammlia i onsdags och backade ut Buicken, tittade Åke till vänster och får syn på en grop, som något (förhoppningsvis) djur, har grävt under vår bro. Nu syns det inte så där jätteklart på bilden, men det är avtryck runt gropen som är ungefär 50cm i diameter.
Vi hade först en teori om att det kanske var Tova, Brälla och Lenas hund, som kunde ha gjort den, men det var längesedan hon var här och mitten av gropen ser fuktig ut, vilket borde tyda på att den är rätt så nygrävd. Skulle ha varit roligt att få se vad det kan han varit för något.
Nu blommar kaktusen:
Inte är den jättevacker, men väl, annorlunda, själva blomman är luden.
Vi råkade hamna i mitten av ett program dom visade på tv24, i tisdags, om jag inte missminner mig. Det var minnenas television med Slas resa genom Sverige. Vilken film, haha…vi fick skratta åt Slas knäppa kommentarer runt bilder och gamla filmsnuttar.
En snubbe stod mitt ute på en äng och Slas sa, ja, och man kan undra vad han gör där ute. Sedan var det en bild på en ren, tagen i renriket Arvidsjaur, berättade han, men sedan hade han fått höra att det var Arvidsjaurs enda ren, så den var verkligen sedd av många osv.osv.osv. Jag skulle gärna vilja se hela den filmsnutten. Tv play någonting fick jag tips om, av Jan A, så jag får väl leta mig fram till det, för på tv syns den inte att komma i repris, inte än på ett tag i alla fall.
Tror jag ska åka på strömpilen idag, och riktigt ta mig en funderare på vad jag kan laga för mat och äta…med en hand. Vilka i-lands problem man har. Gjorde ugnspannkaka i förrgår, det skulle ju gå bra, hade jag räknat ut, vispa kan man ju med en hand, sen blev det svårt. Fläsket kunde jag inte skära så jag inväntade Åke, och det var ju tur, för jag fick ju inte heller in pannkakan i ugnen med en hand.
Gjorde sedan iordning pannkakan på mitt lilla vis, lite smör, smeta ut hjortronsylten och slängde på fläsket, sedan satt jag där med en gaffel och undrade hur jag skulle bära mig åt för att skära den. Det gick men inte utan lite krångel.
Så igår blev det köttbullar, dom kan man dela med en gaffel, ja inte rullade jag köttbullarna själv, inte med mamma scan i faggorna, och makaronerna till, var ju lättätna. Men vad ska jag nu hitta på för mat, hm??? Nå, i värsta fall kan ju Åke skära maten åt mig, även om det känns som lite småbarnsvarning på det konceptet. Men det ordnar sig säkert.
Nu önskar jag er alla en fin dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-08-19 08:58)
  Första blomman den fick, för några år sedan, höll på skrämma livet ur mig. Jag var inte beredd på att det skulle vara en sån sak i krukan coh trodde väl först att det var ett ludet djur av något slag, som låg och lurpassade på min hand, men så var ju inte fallet 🙂

 2. Marja Granqvist

  Vilken häftig blomma! Så luden! Är den månne köttätande? Doftar den något? Vanligtvis brukar ju kaktusblommor dofta på långt håll, men den här ser ut att inte ha någon doft.
  Ja det är ett krångel med en hand. Före båda mina operationer bredde jag färdigt en massa ostmackor, som jag hade i en bunke i kylen och jag öppnade alla mjölkpaket och förpackningar. Jag hade ju ingen ’Åke’ jag kunde be om hjälp. Hoppas det onda har gått över. Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-08-19 17:09)
  Har nyss luktat och ja…den luktar död, usch, men tur att den inte luktar annat än då man stoppar dit näsan.
  Ja med en hand gäller det att tänka till, jag tog penna och korsord och gick ut, när jag tog pennan i handen så insåg jag ju att jag är vänsterhänt och visst kan jag skriva med höger men då kan man knappt läsa vad jag skrivit, så jag fick läsa istället 🙂

 4. Birgitta J:n

  Kaktusen blommar!? Häftigt!!! De ska väl lukta as för att dra till sig insekter tror jag…
  Jobbigt att vara enarmad…man behöver ju alla sina extremiteter hela tiden!

  Hoppas att du slipper ha ont…ha en fortsatt fin helg!

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Birgitta J:n (2011-08-19 21:27)
  Japp, den blommar, men antagligen för att den håller på dö av törst 🙂 Ett sista desperat rop på hjälp. Det är nog som Marja och du skriver, den ska locka till sig insekter, eller dylikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.